Loading...

SAALBACH HINTERGLEMM - VRCHOL PATŘÍ VÁM

Tipy a novinky

Horský svět v oblasti Saalbach Hinterglemm se vyznačuje jednak mírnými hřbety pohoří Pinzgauer Grasberge, ale na druhé straně si podél zdejších drsných hřebenů a vrcholů své výzvy najdou i nároční turisté a sportovní alpinisté.

Po rozmanitých chodnících podél horských hřebenů několikahodinových túr Saalachtalské vysokohorské trasy nebo Pinzgauské procházky se krok za krokem otevírají úchvatné výhledy na zasněžené vrcholky Vysokých Taur a skalní útvary Vápencových Alp. K dalším alpským vrcholům patří mimo jiné túry na Tristkogel nebo Spielberghorn. Ty vedou do exponovaného terénu a vyžadují vytrvalost a alpinistické zkušenosti. Přeshraniční přechody, jako je túra přes Sonnspitze do Kitzbühelu, umožní turistům utéct od všedního dne ještě o něco dál.

Ráj pro rodiny s dětmi: K neobvyklým atrakcím patří Montelinova dobrodružná stezka s vodním hřištěm a krmením divoké zvěře, na které malí turisté pomáhají Montelinovi najít jeho ztracený úsměv, nebo hora Kodok. Tady na malé turisty čeká úkol, převézt zlého šotka Kodoka, který klaunovi ukradl kouzelnou čepici. Na dobrodružných zastávkách a s podporou GPS řeší jeden úkol za druhým, až postupně dosáhnou cíle. Na konci údolí se vedle Řezbážova dřevoparku a Ďáblovy vody nachází největší lanové centrum v Rakousku s různými parkúry a trasa Baumzipfelweg, vybudovaná v závratné výšce.

Pro nadšené příznivce horských kol je Bike-Circus Saalbach Hinterglemm skutečnou Mekkou trialu: Northshores, singletrails, dirtlines či downhill parkúr – všude najdou odvážní jezdci chytlavé výzvy a na nejrůznějších trasách se skutečně vyřádí.

Rekreační sportovci, kteří to mají raději trochu snazší, si v regionu také přijdou na své. V pohodlném tempu si mohou do hor vyjet po některé z mnoha značených cest, šetrných ke kloubům a vhodných pro všechny věkové kategorie. Po dojezdu na vrchol čeká odměna v podobě jedinečného panoramatického výhledu na celý region.

S ŽOLÍKOVOU KARTOU nabízí Saalbach Hinterglemm bezplatné doplňkové služby pro perfektní letní dovolenou. ŽOLÍKOVÁ KARTA zahrnuje bezplatný vstup k lanovkám, a tedy kompletní nabídku okolních horských vrcholů, od cyklotras až po tematické turistické trasy. Sportovce potěší bezplatné využití tenisových kurtů a koupaliště. Karta umožňuje také túry s průvodcem a použití turistického autobusu v oblasti Saalbach Hinterglemm. Prázdninová karta s těmito a mnoha dalšími slevami je již zahrnuta v ceně při pobytu v některém z mnoha vybraných partnerských ubytovacích zařízení.

Více informací naleznete zde.

Poslední aktualizace: 3.7.2015
SAALBACH HINTERGLEMM - VRCHOL PATŘÍ VÁM na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu