Loading...

Putování po Latinské Americe aneb co navštívit v Peru, Bolívii a Chile

Tipy a novinky

Pokud jste evropský kontinent procestovali křížem krážem, je nejvyšší čas zvednout kotvy a vyrazit za velkou louži, konkrétně do Latinské Ameriky, což jsou země nacházející se jižně od Spojených států amerických. Samotný název napovídá, že v zemích Latinské Ameriky se mluví románskými jazyky, a to španělštinou, francouzštinou anebo portugalštinou.

Peru je jedním z největších kulturních skvostů planety

Peru je nádherná země mnoha tváří, která se chlubí tropickou džunglí s exotickou faunou a flórou, divokou Amazonií, tajemnými ruinami Machu Picchu i nádhernými plážemi. Působivé jsou i zvyky tamních kmenů a za zmínku stojí také zapomenutá kamenná města. Peru je země bohatá na památky i archeologická naleziště a vyznačuje se v neposlední řadě pestrou kulturou, jež má své kořeny v říši Inků. Poznávací zájezdy však v Peru mnohdy nekončí, ale pokračují i do dalších zemí, a to rovnou do Bolívie.

Z Peru rovnou do chudé Bolívie

Přestože je Bolívie označována za nejchudší stát Jižní Ameriky, má cestovatelským duším co nabídnout. Bolívie se vyznačuje různými tradicemi a nádhernými místy, která byste při projíždění Bolívií neměli opomenout. I když oficiálním hlavním městem je Sucre, za ekonomické a politické centrum je považována metropole La Paz. Jedním z nejnavštěvovanějších míst Bolívie je bezpochyby solná pláň Salar de Uyuni, která je považována za největší solnou pláň na světě, neboť se rozprostírá na ploše o velikosti 10 000 kilometrů čtverečních.

Chile pro dobrodružné povahy

Poznávací zájezd Latinskou Amerikou zakončete v nejdelší zemi na světě. Chile je dlouhá 4 380 kilometrů a jedná se o zemi různých kontrastů. Právě zde navštívíte jak nejsušší místo na planetě, kterým je poušť Atacama, tak i ledové pláně Patagonie. Podmaní si vás jezerní oblast s vulkánem Villarica, národní park Huerquehué i město růží Puerto Varas.

Poslední aktualizace: 13.11.2018
Putování po Latinské Americe aneb co navštívit v Peru, Bolívii a Chile na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Putování po Latinské Americe aneb co navštívit v Peru, Bolívii a Chile

zavřít reklamu