Loading...

Přemýšlíte o zimní dovolené u moře? Kanárské ostrovy jsou ideálním řešením.

Tipy a novinky

Kanárské ostrovy mají příjemné klima po celý rok a jsou tak velmi oblíbené i pro dovolenou v zimních měsících. Krátká doba letu (přímý let z Prahy trvá pouhých pět hodin, Smartwings létá téměř každý den), celoročně teplé moře, unikátní přírodní památky a perfektní podmínky pro mnoho aktivit jsou prakticky zárukou ideální dovolené.  

Na Kanárských ostrovech se teploty pohybují v době našeho jara - podzimu okolo 25°C a v období naší zimy okolo 21°C. Na ostrovech Gran Canaria, Lanzarote a Fuerteventura je déšť velmi neobvyklý. Teplota vody se pohybuje po celý rok okolo 21°C.

Tenerife

Máte rádi aktivní dovolenou? Slunce, moře, pláže, ale i hory, lesy a krásná příroda na vás čeká na Tenerife - ostrově mnoha možností! Teploty tu neklesají pod 20° C, proto je často nazýván "Ostrov věčného jara". Sever ostrova je úrodný, plný banánových plantáží a rozmanité flóry. Je také deštivější a zelenější. Vnitrozemí je spíše hornaté a oblíbené u turistů i cyklistů na horských kolech. K dispozici máte zkušené průvodce. Sopečnou krajinu, včetně jedinečné fauny a flory si můžete s odborným výkladem užít ze sedla na koňském hřbetu. Jih je slunější a teplejší, najdete tu největší a nejrušnější turistická letoviska, např. Playa de Las Américas nebo Los Cristianos. Na ostrově je celkem 140 pláží, které zabírají délku až 70 km. Mezi nejoblíbenější vodní sporty a aktivity patří potápění, surfování či rybaření. Ostrov je častým cílem nadšených i profesionálních cyklistů, rozšířené je díky horám i letání s padákem neboli paraglaiding. Na své si přijdou také milovníci golfu.

Nejvyšším vrcholem ostrova, stejně jako celého Španělska je Pico del Teide, který měří 3718 m. Vrchol, který je vyhaslou sopkou, se stal symbolem ostrova a uvidíte ho nejen z letadla, ale skoro z každé části ostrova. Nachází se skoro uprostřed. Asi 200 m pod vrchol vulkánu Vás vyveze lanovka. Zkušení turisté zdolávají vulkán po svých. Během zimy je vrchol sopky pokrytý sněhem. Okolí hory je chráněno národním parkem.

Městečko Candelaria je hlavním poutním místem celého souostroví, tedy důležitým místem pro věřící obyvatele. Místní legenda praví, že se právě zde zjevila ve 14.století Panna Marie a stala se patronkou Kanárských ostrovů jako Virgen de la Candelaria. Samozřejmě nelze vynechat hlavní město Tenerife - Santa Cruz de Tenerife s obrovským přístavem. Kousek od hlavního města je známá pláž Playa Teresitas, pokrytá žlutým pískem ze Sahary.
Přímý let z Prahy na Tenerife se Smartwings každé pondělí a pátek ve 12:00 nebo 13:50
Široká nabídka ubytování i zážitků, kde si vybere opravdu každý
Naplánujte si dovolenou podle vašich představ, mapy a praktické informace
  www.webtenerife.co.uk

Lanzarote

Nejjižnější ostrov Kanárského souostroví. Přestože jeho rozloha není větší než 800 km2, nabízí velmi rozmanitou krajinu. Díky sopečným erupcím, které se odehrály v 18. a 19. století, získala zdejší krajina svůj jedinečný ráz se sopečnými jeskyněmi a krátery. To vše kontrastuje se zlatým jemným pískem na zdejších plážích. Lanzarote se přezdívá také "sopečný" Ostrov, a to nejen díky svému původu, ale i proto, že se zde nachází víc jak 300 sopek. Ostrov byl v roce 1993 vyhlášen Biosférickou rezervací UNESCO. Černá vulkanická půda až překvapivě dobře svědčí vinné révě a právě na Lanzarote naleznete mnoho vinic s těmi nejlepšími víny. 

Lanzarotské podnebí s průměrnou roční teplotou 22° C z ostrova činí perfektní cíl pro provozování všech druhů outdoorových sportů po celý rok! Mezi aktivity, kterým se zde můžete věnovat, patří potápění, turistika, surfování, windsurfing, kitesurfing, golf atd. Stejně tak je v nabídce i spousta nádherných výletů po moři a různorodá rekreační střediska, která nabízejí širokou škálu aktivit. Návštěvníci mohou sledovat představení se zvířaty, jezdit na koni, prozkoumat místní flóru a faunu, podvodní svět nebo ochutnat vynikající místní vína.

Na ostrově najdete 87 pláží, mezi ty nejznámější patří Playa Papagayo nebo Playa Grande, oceněná Modrou vlajku – ocenění Evropské unie.

Vydejte se na obhlídku jednoho z tématických parků, do zoo nebo například na výlet lodí. Milovníci kultury jistě ocení návštěvu výstavy nebo koncertu v lávových jeskyních. Na ostrově můžete také vyzkoušet některý z vodních sportů, vyrazit na trek, vyzkoušet jízdu na motokáře nebo podniknout dobrodružnou cestu pod vodní hladinu skutečnou ponorkou.
Přímý let z Prahy na Lanzarote každou středu ve 12:00
Praktické informace, tipy na ubytování a další služby
Naplánujte si dovolenou podle vašich představ, mapy a praktické informace
  www.turismolanzarote.com

Fuerteventura

Ostrov dlouhý jen necelých 100km a ve stejné vzdálenosti od břehů Afriky. Hlavním městem je od roku 1860 Puerto del Rosario – přístav růží. Pobřeží nabízí okolo stovky přístupných pláží, z nichž velké množství je pokryto světlým pískem ze Sahary. 

Každoročně sem přijíždějí tisíce milovníků windsurfingu za úžasnými sportovními zážitky v teplých jasných vodách a silných vlnách oceánu. Někteří zde zůstávají delší dobu a připojují se ke komunitě windrsurferů a surfařů, která tu žije. Nejznámějšími rezorty jsou Corralejo, Caleta de Fuste, Costa Calma, Morro Jable a El Cotillo, kde můžete windsurfing zkusit i vy. V surfařských centrech si lze půjčit nejen nejmodernější prkna, ale i oblečení a další potřeby. Přírodní podmínky zde ocení i vyznavači kitesurfingu a yachtingu.

Velice populární je tu cyklistika (silniční i pro horská kola). Pustá měsíční krajina ostrova je rájem i pro off road dobrodružství. Na různých terénních endurech nebo čtyřkolkách, které si můžete vypůjčit doslova na každém rohu, se lze vyřádit bez toho, abyste někoho rušili prachem či hlukem. Pro pokročilé jezdce jsou velkou výzvou koryta vyschlých řek nebo písečné duny. Vyzkoušet můžete také Jeep Safari. Na ostrově se nachází také několik škol jízdy na koni, jejichž pomocí se můžete vydat poznávat vulkanické nitro ostrova nebo i dlouhé pláže na hřbetech koní. Milovníci krásně upravené přírody a klidného tichého sportu, jakým je golf, si mohou vybrat od náročných 18ti jamkových hřišť Caleta de Fuste a Las Playitas na jihu ostrova po další menší rezorty, na ostrově je dohromady šest golfových hřišť.
Přímý let z Prahy na Fuerteventura každý čtvrtek v 11:30
Katalog s širokou nabídkou ubytování & restaurací
Naplánujte si dovolenou - praktické tipy pro váš pobyt, včetně map s průvodců ke stažení
  www.visitfuerteventura.es

Gran Canaria

Nejživější z kanárských ostrovů. Nachází se zde zelená údolí, hory, skály, pouště, palmové háje i proslulé duny dosahující výšky až 30 metrů. Ve vnitrozemí objevíte lesnatou krajinu a zelené svahy, na severu kanárské borovice, banánovníkové plantáže i rybářské vesničky. Na jihu ostrova naleznete rekreační střediska nabízející vodní sporty, módní pláže a projížďky na velbloudech. Místo je častým dovolenkovým cílem milovníků aktivní dovolené (tenis, golf, vodní sporty, horská turistika). Gran Canaria má tvar obrovského kuželu s nejvyšším vrcholem ostrova – Pico de las Nieves (1 949 m n. m.) a unikátním monolitem Roque Nublo (1 813 m n. m.), jenž byl pro domorodé obyvatele posvátným místem. Z této vyhlídky je překrásný pohled do obrovského kaňonu, který je považován za evropský Gran kaňon.

Na ostrově je celkem 150 pláží, mezi ty nejznámější patří Playa de las Canteras, Playa del Inglés a duny Maspalomas.
Přímý let z Prahy každou středu a sobotu ve 12:00
Široká nabídka ubytování i zážitků, kde si vybere opravdu každý
Přehledně tříděné nabítky ubytování i aktivit: pro rodiny i sportovce, kam za kulturou, gastronomií nebo na golf
  www.grancanaria.com

Praktické informace pro cestu na Kanárské ostrovy
  • Časový posun: GMT 0 h, středoevropský čas -1 hodina
  • Elektřina: Elektrické napětí 220 V/50-60 Hz. Zásuvky shodného typu jako v ČR.
  • Zdravotní péče: Na velmi vysoké úrovni.

Přímé lety se Smartwings

Přeprava sportovního vybavení a zvířat: Jízdní kola, potapěčské vybavení, lyže, windsurfing, kiteboard, golfový bag s holemi. Můžete si sebou vzít i svého pejska či kočku, dětské postýlky vám přepraví zdarma. Více o přepravě zavazadel

Poslední aktualizace: 3.12.2019
Přemýšlíte o zimní dovolené u moře? Kanárské ostrovy jsou ideálním řešením. na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Přemýšlíte o zimní dovolené u moře? Kanárské ostrovy jsou ideálním řešením.

Barranco Seco
Barranco Seco
Soutěska
Barranco Seco je soutěska na severovýchodě Kanárského ostrova Tenerife.…
12km
více »
Casa Rural Finca El Picacho, ubytování na Tenerife
Casa Rural Finca El Picacho, ubytování na Tenerife
Zábava, atrakce
Samostatné venkovské apartmány Finca El Picacho má ve s…
12.5km
více »
Loro parque
Loro parque
Tipy na výlet
Výlet do zoo Loro parque může být jak celodenní, tak krátkodobý. Nachází…
28.1km
více »
Procházka po Puerto de la Cruz až k Playa del Bollullo 2004
Procházka po Puerto de la Cruz až k Playa del Bollullo 2004
Cestopisy
Říká se, že každý správný muž má v kapse nůž. Já bych tohle to ustálené…
28.3km
více »
Tenerife – 4 místa, která v průvodci nenajdete
Tenerife – 4 místa, která v průvodci nenajdete
Rekreační oblast
Pokud se řekne TENERIFE nebo Kanárské ostrovy, většina lidí si…
38.9km
více »
TENERIFE
TENERIFE
Tipy na výlet
Kanárských ostrovů je sedm, a přestože leží kousek jeden od druhého, js…
40.7km
více »
Nejkrásnější kanárský ostrov Tenerife
Nejkrásnější kanárský ostrov Tenerife
Cestopisy
Dovolená na Kanárech u mne vždy vyvolávala představu přeplněných …
40.7km
více »
Treking na Kanárských ostrovech
Treking na Kanárských ostrovech
Cestopisy
Proč ne? Kanárské ostrovy jsou ideálním místem pro pěší turistiku v měsících, kdy…
40.7km
více »
Tenerife, ostrov tisíce zážitků
Tenerife, ostrov tisíce zážitků
Tipy a novinky
Tenerife je ostrovem tisíce zážitků. Můžete se vydat pr…
40.7km
více »
Pozorování delfínů a velryb na Tenerife
Pozorování delfínů a velryb na Tenerife
Tipy a novinky
Jihozápadní pobřeží ostrova je ideálním místem pro pozo…
40.7km
více »
Sportovní aktivity na Tenerife
Sportovní aktivity na Tenerife
Tipy a novinky
Lidé si budou myslet, že jste blázni, když jste vstali před úsvit…
40.7km
více »
Praktické rady pro cestu na Tenerife
Praktické rady pro cestu na Tenerife
Rady a tipy
Pokud budete postupovat podle našich jednoduchých tipů, snadno…
40.7km
více »
Kanárské ostrovy uhradí turistům léčbu, repatriaci i karanténní pobyt v souvislosti s COVID-19
Kanárské ostrovy uhradí turistům léčbu, repatriaci i karanténní pobyt v souvislosti s COVID-19
Tipy a novinky
Dne 5. srpna 2020 podepsala Centrála pro cestovní ruch Kanárských …
40.7km
více »
Top destinace na výjimečnou plavbu na moři během zimního období
Top destinace na výjimečnou plavbu na moři během zimního období
Tipy a novinky
Hledáte jedinečný a nezapomenutelný způsob, jak si užít zimní dov…
40.7km
více »
Ostrov Tenerife - největší z Kanárských ostrovů
Ostrov Tenerife - největší z Kanárských ostrovů
Cestopisy
Popis oblasti Ostrov TENERIFe je největší ze sedmi obydlených ostrovů v …
40.7km
více »
Tenerife - Loro park
Tenerife - Loro park
ZOO
Loro park se nachází v Městečku Puerto de la Cruz na Tenerife. Vidět zde…
40.7km
více »
Tenerife-El Médano
Tenerife-El Médano
Cestopisy
Tenerife je s plochou 2034 čtverečních kilometrů největším z ostr…
40.7km
více »
Tenerife - ostrov mnoha možností
Tenerife - ostrov mnoha možností
Cestopisy
Máte rádi aktivní dovolenou? Slunce, moře, pláže, ale i Hory, lesy a…
40.7km
více »
El Teide, Tenerife
El Teide, Tenerife
Tipy na výlet
Jsou dva různé způsoby, jak se dostat na vrchol Teide. Můžeme buď pěšky (obvyklým místem, odkud se vychází je Montaňa Blanca) nebo…
41.4km
více »
Pěší výstup na Pico de Teide
Pěší výstup na Pico de Teide
Cestopisy
Pěší výstup na Pico de Teide Pico de Teide je nejvyšší hora Španělska s…
42.4km
více »
zavřít reklamu