Loading...

Předvánoční cestování - chutná zastávka na toulce adventní Prahou

Tipy a novinky

Řetězce supermarketů už před časem – ve snaze prodat co nejvíce – začaly signalizovat příchod Vánoc. Mnozí z nás se tomu pousmáli a šli si dál svou cestou. Nyní však už je čas opravdu – nadchází adventní měsíc, signalizující brzký příchod svátečních dnů…

Města i vesnice se zdobí vánočními motivy, do měst se po nocích stěhují vesměs s hrdostí darované krásně vzrostlé vánoční stromy, na náměstích se budují vánoční trhy, těšíme se na vůni punče, nebo „svařáku“. Takové atmosféře těžko odolat – když nic jiného, tak dětem přece musíme ukázat svátečně ozdobené rozzářené stromy, obklopené slavnostní, přátelskou atmosférou a podpořit tak zvolna stoupající napětí, co letos najdeme pod stromečkem doma na Štědrý večer. Předvánoční náladu podtrhují jmenovitě i mnohá obchodní, pohostinská či společenská zařízení. Rozšiřují tak paletu možností, jak si advent naplno užít. Mimochodem – mezi nimi nechybějí ani cestovní kanceláře. Zvou nás na výlety třeba do sousedního Německa či Rakouska, kde tradice vánočních příprav mají rovněž letité trvání. Z českého venkova míří lidé obhlédnout atraktivitu adventu třeba do Prahy, Brna, či ostatních krajských metropolí. Nu a tady už splynou s místními. Projdeme společně sváteční ulice a náměstí, nakoupíme, nafotíme, nu a potom se – pochopitelně - potřebujeme osvěžit, odpočinout si a občerstvit se. Kam zajít? Snadná odpověď: vánoční nálada panuje i uvnitř známých pohostinských řetězců.

Příkladem mohou sloužit třeba kavárny Starbucks. S nástupem předvánočního období zahajují tzv. období červených kelímků. Je to vždy jasný signál, že se blíží čas Vánoc! U Starbucksů k nim neodmyslitelně patří nápoje Gingerbread Latte a Toffee Nut Latte, které si získaly oblibu po celém světě. Toto tradiční sváteční duo letos poprvé na českém trhu doplňuje čokoládová novinka Honey & Almond Hot Chocolate. Milovníci zrnkové kávy si mohou v období Vánoc vychutnat tradiční vánoční směsi Starbucks® Christmas Blend a Starbucks® Christmas Blend Espresso Roast. Nabídku nápojů doplňuje jedinečná vánoční kolekce hrnků a termohrnků a sladké sezónní dezerty, včetně domácích perníčků a nápadité Cukrové hůlky – sladká delikatesa a dekorace v jednom. Vánoční nabídka potrvá až do 5. ledna 2015. Ti z nás, kteří by chtěli své návštěvy využít k účasti na vánoční charitě, mohou vhodnými dárky pro děti přispět do sbírky, podporované všemi provozy Starbucks. Koše, do kterých můžeme vložit svůjdárek, budou ve všech kavárnách k dispozici od 28. listopadu do 21. prosince.

Jaké chuťové zážitky nás v kavárnách Starbucks čekají? Letošní novinkou v Česku je Honey & Almond Hot Chocolate: Mocha a mandlový sirup smíchaný s ohřátým mlékem, ozdobený čokoládovou šlehačkou s medovou a mocha polevou. Gingerbread Latte máchuť a vůni čerstvě upečeného perníku, která se v tomto nápoji snoubí s jemným espressem a ohřátým mlékem, to vše je dozdobeno šlehačkou, posypanou muškátovým oříškem.Toffee Nut Latte vznikákombinací chuti pražených oříšků a bohaté mléčné chuti máslových karamelek, vše doplněno jemným espressem, ohřátým mlékem a ozdobeno šlehačkou a posypem z karamelek. Pokud bychom si chtěli odnést domů kousek této vánoční nálady, můžeme si tu koupit vánoční balení dvou speciálních směsí zrnových káv: Starbucks® Christmas Blend spojuje vzácná letitá zrna ze Sumatry s kořeněnou, cedrovou a nasládlou chutí spolu s živou latinskoamerickou kávou a sametově hebkou kávou asijsko-tichomořskou. Starbucks® Christmas Blend Espresso Roast je směs káv z Asie, Tichomoří a Latinské Ameriky, které dodávají kouzlo vyzrálá zrna ze Sumatry a jež má díky tmavšímu pražení sladší nádech jemné chuti.Letos přichází i v podobě limitované edice Origin Espresso a zákazníci si ji mohou vychutnat v kterémkoli nápoji na bázi espresso, připravovanémv kavárnách Starbucks. Lákavou nabídku pak dotvářejí dezerty: makový cheesecake,kterýse skvěle hodí jak k tradičním, tak i k vánočním nápojům a domácí Perníčky či Cukrová hůlka, vánočně laděná sladká delikatesa i dekorace v jednom. Mezi dárky, které z návštěvy kavárny můžeme odnést jako suvenýr, se řadí i vánočně laděná kolekce hrnků a termohrnků.

Sečteno a podtrženo – výrobu adventních věnců, shánění dárků, nákupy vánočních potravinových zásob, gruntování a kdoví co stresového ještě si můžeme zpříjemnit výletem či procházkou adventním městem, plným předsváteční nálady. Posezení v kavárně na závěr může být příjemnou tečkou, ze které nám něco zůstane jako milá připomínka…

Miroslav Navara

Poslední aktualizace: 25.11.2014
Předvánoční cestování - chutná zastávka na toulce adventní Prahou na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu