Loading...

Prázdniny na farmě Roter Hahn: Pohádkový pobyt pro dva

Tipy a novinky

Co by váš partner říkal na společný prodloužený víkend, jako nekonvenční oslavu svatého Valentýna? Daleko, spolu skryti v nádherné přírodě v odlehlém údolí s dechberoucím výhledem na vrcholky hor. Využijte tento svátek k vnitřnímu odpočinku a užijte si přítomnost své nejmilovanější osoby. Svátek můžete jedinečně oslavit na jednom ze statků Roter Hahn v Jižním Tyrolsku. Čeká tu na vás romantické ubytování, apartmány a pokoje z přírodních materiálů, vynikající domácí pochoutky a k nim výborné a kvalitní víno z místních vinic. Na statcích se budete díky pohostinství hospodářů cítit jako doma, nechte se hýčkat a vyzkoušejte i tradiční wellness procedury, které spojují staré vědomosti o léčivých účincích rostlin s nejnovějšími poznatky o zdravém životě.  

Už se nemusíte více trápit s vymýšlením valentýnských dárků pro svého partnera. Darujte mu to nejcennější a věnujte mu na svatého Valentýna svůj čas - například formou společného prodlouženého víkendu. Odjeďte daleko od každodenních povinností, městského shonu a vydejte se do pohádkové přírody Jižního Tyrolska. Program prodlouženého víkendu si můžete naplánovat přímo na míru vašim společným zájmům.

Spoustu ještě zimních aktivit si můžete užít na statku Perseiderhof, v oblasti Lüsen, kde poskytují k pronájmu 1 apartmán na statku a 1 apartmán na horské chatě. Nemusíte se tedy bát, že byste měli na pobytu mál soukromí, protože od ostatních turistů můžete zůstat v ústraní. Lenošení zde můžete prokládat lyžováním v místním lyžařském středisku nebo na nedaleké běžkařské dráze. Dobrodružní odvážlivci si zde mohou zapůjčit i sněžnice a ať sami nebo v doprovodu znalého hospodáře je možnost se vydat na túru nádhernou zimní krajinou, nadýchat se čerstvého horského vzduchu a užít si společně neuvěřitelný výhled na jihotyrolskou scenérii.

Nebo si půjčte jen sáňky a poškádlete svou drahou polovičkou, třeba tím, že vyhlásíte soutěže v jízdě na saních. Tolik čistého přírodního sněhu vás třeba zláká i ke společnému stavění sněhuláka, které se může zvrhnout i v zábavnou koulovačku. Po všech těchto aktivitách se můžete promrzlí schoulit a zahřát v selské světnici útulného romantického historického statku Ansitz Ranuihof, v oblasti Villnöss. Bývalé šlechtické sídlo a lovecký zámek vás přenese o řadu let nazpět. Pokoje jsou zařízené nově ve velmi vznešeném stylu.

Na Valentýna zde tak můžete prožít své historické sny a ráno pro vás místní hospodáři připraví domácí snídaní z lahodných domácích produktů. Pokud po vydatné snídaní nebudete chtít strávit celý den jen v posteli, lyžařské středisko je pouze jeden kilometr daleko. A na konci dne si se svým partnerem můžete sednout na večeři a vedle kvalitní tabule se horská chata ještě pyšní vlastním výčepem.

Dobijte si baterky a prožijte se svým partnerem naprostý klid, wellness, ochutnávky lokálních produktů a kneippovy procedury, protože to mohou nabídnout apartmány pro dvě osoby na statku Bacherhof, v oblasti Nals. Na zdejším statku zažijte luxus, jak ze strany péče, tak i ubytování, nové a krásné apartmány jsou jednoduše stylizované, vybudované hlavně ze dřeva z tyrolských lesů a ostatních naturálních materiálů. Své návštěvníky si hned získají a hosté je nebudou chtít ani opustit. Na celém statku si můžete oba skvěle zarelaxovat. Odpočinout si můžete například ve speciální místností na jógu, v selských lázních nebo třeba v sauně. Horkovzdušnou lázeň dnes nabízí mnoho jihotyrolských statků, tato léčebná kúra je součástí např. lajenského statku Ansitz Zehentner, statku v Brixenu Widmannhof nebo si ji během pobytu vychutnávejte na nově postaveném statku Kranzhof v Innichen.  

V nabíce sdružení farem Roter Hahn můžete také vyhledat pouze farmy, které nabízejí alpské wellness procedury a k nim se vám dostane i pohlazení bylinek, které byly přímo na statku vypěstovány. Jsou totiž součástí většiny léčebných postupů. Po relaxaci ve wellness se můžete zase vrátit do krásného apartmánu a užít si jen přítomnost toho druhého, ve společnosti vychlazeného lahodného vína.

Svou farmu naleznete na stránkách Roter Hahn: https://www.roterhahn.cz/cz/dovolena-na-statku-v-jiznim-tyrolsku/apartmany-a-pokoje/

O značce kvality Roter Hahn

Značku kvality Roter Hahn (Červený kohout) uvedl na trh Zemědělský svaz Jižního Tyrolska v roce 1998. Označuje farmy nabízející turistům dovolenou v malebném prostředí Jižního Tyrolska, slunného regionu italských Alp. V nabídce má více než 1 700 farem specializovaných na chov dobytka, pěstování vína a ovoce. Hosté zde najdou celoročně rekreační ubytování v podobě samostatných pokojů s útulnou osobní atmosférou, domácí gastronomii a nespočet příležitostí pro aktivní dovolenou a wellness. Kromě možnosti zblízka se seznámit se životem na zemědělském statku a ochutnat vynikající domácí speciality -  čerstvé mléko, sýry, džusy, chléb a mnoho dalších pochoutek – jsou farmy skvělým výchozím bodem pro poznávání okolí a nabízejí nespočet možností trávení volného času. Návštěvníci si mohou vybrat od turistiky přes silniční i horskou cyklistiku až po sjezdové a běžecké lyžování a další outdoorové sporty. Ubytování pak zajišťují přímo rodiny farmářů, které nejlépe vědí, jak svým hostům připravit domáckou atmosféru a splnit jim jejich přání. V roce 2018 strávili turisté na farmách označených znakem červeného kohouta přes dva a půl milionu noclehů. Kromě ubytování na farmách provozuje sdružení Roter Hahn rodinné restaurace umístěné přímo na statcích, udržuje tradici řemesel a provozuje také prodejny místních potravinářských specialit. Další informace o Roter Hahn (v češtině, němčině, angličtině, italštině a polštině) najdete zde: http://www.roterhahn.cz/cz/

Objednejte zdarma si nový katalog (pouze v italském a německém jazyce):

https://www.roterhahn.cz/cz/dovolena-na-statku-v-jiznim-tyrolsku/katalog/

Nebo nás také můžete navštívit na:  Facebook | Instagram | Pinterest

Poslední aktualizace: 5.11.2019
Prázdniny na farmě Roter Hahn: Pohádkový pobyt pro dva na mapě
Autor: RoterHahn
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Prázdniny na farmě Roter Hahn: Pohádkový pobyt pro dva

Jižní Tyrolsko na míru pro čtyřnohé miláčky
Jižní Tyrolsko na míru pro čtyřnohé miláčky
Tipy a novinky
Čas, ve kterém můžete relaxovat, užívat si pohody a klidu, to je …
0.3km
více »
DOLOMITY očima O.K.
DOLOMITY očima O.K.
Tipy a novinky
Jsem Ondra Košťál, je mi 21 let. Jako student a nadšený fotograf rád cestuji a zachytávám jedinečné okamžiky. Miluji dobrodružství a lovím…
0.3km
více »
Naturální lyžařská střediska v Jižním Tyrolsku
Naturální lyžařská střediska v Jižním Tyrolsku
Tipy a novinky
Vydejte se na hory do klidného a přírodou okouzlujícího prostředí…
0.3km
více »
Jižní Tyrolsko a jeho kulinářské pochoutky
Jižní Tyrolsko a jeho kulinářské pochoutky
Tipy a novinky
Máte-li rádi dobré jídlo a pití, v Jižním Tyrolsku se vám bude za…
0.3km
více »
Na hory autem? Praktický průvodce pro řidiče
Na hory autem? Praktický průvodce pro řidiče
Tipy a novinky
I letos vyrazí tisíce českých turistů na hory. Za lyžařskými zájezdy…
0.3km
více »
Projděte si za 10 dnů jihotyrolské Dolomity po UNESCO Geotrailu
Projděte si za 10 dnů jihotyrolské Dolomity po UNESCO Geotrailu
Tipy a novinky
Jižní Tyrolsko zve v letošní sezoně turisty na velkou novinku. Pr…
0.3km
více »
Itálie - mapa lyžařských středisek
Itálie - mapa lyžařských středisek
Rady a tipy
Mapa lyžařských středisek v Itálii…
4.6km
více »
ski areál Arabba - Marmolada
ski areál Arabba - Marmolada
Ski areál
Velice oblíbený zimní areál, který nabízí přes 60 km, v…
6.1km
více »
Sedlo a jezero Fedaia
Sedlo a jezero Fedaia
Sedlo
Silnice vedoucí z Canazei do Alleghe přechází přes horské sedlo Fedaia,…
6.2km
více »
Bivacco Bontadini - výstup k bivaku v Dolomitech.
Bivacco Bontadini - výstup k bivaku v Dolomitech.
Bivak
Letošní návštěvu krásných Dolomit jsme pojali zcela jin…
7km
více »
zavřít reklamu