Loading...

POHÁDKOVÉ LÉTO PRO CELOU RODINU NA STARÝCH HRADECH U JIČÍNA

Tipy a novinky

Pohádkový hrad a zámek Staré Hrady připravil pro letošní letní prázdniny spoustu novinek a překvapení! Vstupte do světa starohradských pohádek a ochutnejte všemi smysly atmosféru opravdového pohádkového království. Čeká na Vás spousta draků, skřítků, obrů, vodníků, čertů a čertic, ale i skuteční rytíři, princezny a čarodějnice. Ti všichni pro Vás a celou Vaši rodinu připravili bohatý program na každý den!

Každou prázdninovou sobotu a neděli bude patřit hrad a zámek rytířům! Na akci RYTÍŘI na HRADĚ jsou zváni velcí i malí, rytíři i princezny, aby zažili skutečný středověk. Po celý den na Vás v dobovém ležení čekají rytířské souboje, ukázky zbroje a rituálů, dobová kuchyně nebo třeba katovna. Ochutnejte středověk na vlastní kůži a nechte své dítko, aby se stalo zbrojnošem opravdového rytíře. Práh mnoha mýtů a tajemství s námi překročíte každou sobotu a neděli v gotických zdech Starých Hradů.

Letní středy pak patří dovádění, hrám a soutěžím, koná se tu totiž POHÁDKOVÉ REJDIŠTĚ. Na zámeckém nádvoří si můžete zasoutěžit s krásnou princeznou, potřeštěnou čarodějnicí nebo rozpustilou čerticí. Nakrmte naše starohradské obry, vyhrajte závod s pekelnými vidlemi nebo se pokuste rozlousknout pohádkový kvíz. Na každého tu čeká spousta zábavy, odměn a pytel pekelně dobrých bonbonů.

Letní prázdniny pak ukončíme tradiční HRADOZÁMECKOU NOCÍ, při které můžete ochutnat nevšední atmosféru nočních prohlídek hradu a zámku a Zámeckého sklepení. K tomu všemu na nádvoří souboje templářských rytířů, doprovázené po setmění velkou dračí ohňovou show. Hradozámecká noc je vhodná i pro rodiny s malými dětmi, které se nemohou zdržet do setmění, prohlídky probíhají už od 18:00, a tak si je užijí velcí i malí.

Každý den po celé léto tu pak od 9:30 do 18:00 hodin otevírají svou bránu prohlídkové okruhy Do pohádek čaroděje Archibalda I. Přijďte se podívat na DRAKY na HRADĚ. Od sklepa až po půdu na Vás netrpělivě čeká spousta podivuhodných, ale velmi laskavých pohádkových bytostí s prapodivnými pohádkovými jmény a moc se těší na Vaši návštěvu. Navštivte prohlídkové okruhy:

  • ZÁMECKÉ POHÁDKOVÉ SKLEPENÍ – novinka Obří Smaragdoví draci
  • HRADNÍ POHÁDKOVOU PŮDU- novinka Mocní čarodraci Mocjeďáci
  • HRAD A ZÁMEK S DRAČÍ ČARODĚJNOU KRÁLOVSKOU KOMNATOU.

Nechte se okouzlit jedinečnou atmosférou starohradských pohádek a užijte si s celou rodinou nevšední výlet! Vítáni jste u nás každý den od 9:30 – 18:00. Více informací, veškeré akce a mnoho dalšího na http://www.starehrady.cz/.

Poslední aktualizace: 20.8.2014
POHÁDKOVÉ LÉTO PRO CELOU RODINU NA STARÝCH HRADECH U JIČÍNA na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu