Loading...

Podzimní Berchtesgadensko: Požitek pro všechny smysly

Tipy a novinky

Objevte alpská městečka, Hory a světoznámé památky. Vše dohromady najdete pouze na jednom místě – v Berchtesgadenských Alpách. Autem do regionu sousedícího s Mozartovým Salcburkem dojedete z Prahy za čtyři a půl hodiny.

Bad Reichenhall: Městská atmosféra snoubící se s nezkrotnou přírodou

Alpské městečko Bad Reichenhall leží přímo v srdci regionu Berchtesgadenska, obklopeno majestátními vrcholy Untersberg, Hochstaufen a Predigtstuhl. Pokud se vydáte právě sem, budete moci profitovat z městského kulturního života s mnoha koncerty, společenskými akcemi i možnostmi nákupů, přitom však bude stačit jen pár kroků a stanete v srdci přírody a drsném světě hor.

V Bad Reichenhall se vše vždy točilo a stále točí kolem soli. V dávných dobách byla sůl poměrně luxusním zbožím, a proto se i zde používala jako platidlo. Později však sami bavorští králové a jejich dvořané přišli na to, že sůl v kapalném skupenství je učiněným elixírem zdraví. Alpská solanka z útrob zdejších hor tak dala za vznik lázeňské tradici, díky níž je dnes Bad Reichenhall nejznámější alpské lázeňské středisko v Německu.

Horské zážitky

Představte si, že je brzy ráno. Noční chlad ještě visí mezi stébly trávy, zato blankytně modré nebe slibuje příjemně teplý podzimní den. Bereme batoh na záda, utahujeme pohorky a jde se. Chvíli trvá, než člověk najde to správné tempo. Ne moc rychlé, však není třeba trhat rekordy, ale ani moc pomalé, abychom toho viděli co nejvíce. Cesta vede nejprve lesem a pak dále nahoru přes horské louky a Pastviny. Provází nás všudypřítomný cinkot zvonů krav, které si pochutnávají na šťavnaté trávě a bylinách.

Inzertní sdělení – Podzimní odpočinek v horách

Nejlepším tipem pro pěší turistiku v Berchtesgadenských Alpách je hora Jenner. Nechte se pohodlně vyvézt kabinkovou lanovkou, abyste si mohli hřebenovou turistiku a přírodní krásy užít co nejvíce. Otevře se vám pohled na 2000 m vysokou východní stěnu masivu Watzmann a další majestátní vrcholy Berchtesgadenska. Nedaleko Jenneru se nachází Königssee. Obklopeno skalními stěnami se proplétá mezi horami v jediném alpském národním parku Německa a působí tak trochu jako fjord. Plavba lodí po jezeře s jeho legendární ozvěnou ohromí každého, kdo se na ni jednou vydá. Dopřejte si krátkou dovolenou s následujícími službami:

  • 3 noci se snídaní s výběrem regionálních produktů
  • zpáteční jízdenka na lanovku Jennerbahn
  • plavba po jezeře Königssee do St. Bartholomä a zpět
  • turistická mapa s tipy na výlety
  • 1 x celodenní parkování u Königssee

Cena od 139,- EUR za osobu

Rezervace na www.bglt.de http://www.berchtesgadener-land.com/en/fremdsprachen/cestina

Cílů pěších túr je v Berchtesgadensku celá řada. Pro ty nejodvážnější jsou tu samozřejmě nejvyšší vrcholy Watzmann, Hoher Göll a Hochkalter. Všechny mají více než 2500 metrů. Není ale nutné se vydávat až tak vysoko, aby člověk okusil, co to znamená síla hor. Stačí půldenní výstup na Grünstein, vrchol uprostřed mezi ostatními, odkud se otevírá výhled na zelené údolí Berchtesgadenu a nedaleký majestátní Watzmann. Třeba příště to vyjde, řeknete si.

Berchtesgadensko je protkané sítí pěších stezek o celkové délce kolem tisíce kilometrů, je zde tedy stále co objevovat a pokaždé se můžeme vydat na jiné místo. Jsou tu i hřebenové stezky bez velkých převýšení, kam se lze dostat pomocí lanovky a vychutnávat si panoramata alpských vrcholů. Lanová dráha Jennerbahn vyveze návštěvníky až do výšky 1800 metrů. K místu, odkud se otevírá překrásný pohled na hory a jezero Königssee, se od horní stanice lanovky dojde pohodlnou procházkou.

Inzertní sdělení – Snový týden v Alpách

Poznejte alpské město Bad Reichenhall, které si určitě zamilujete. Vydejte se po stopách historie města a jeho blízkému spojení s bílým zlatem – solí, která se zde těží a zpracovává již tisíce let. Poznejte to nejlepší z Berchtesgadenska díky této nabídce:

  • 7 nocí včetně snídaně a lázeňských poplatků ve 3* superior hotelu
  • 1 zpáteční jízdenka na lanovku Predigtstuhlbahn
  • 1 týdenní vstupenka na lázeňské koncerty filharmonie v Bad Reichenhall
  • 1 typické bavorské pohoštění včetně nápojů v tradiční pivovarské restauraci Bürgerbräu
  • 1 celodenní vstup do lázní RupertusTherme
  • 1 večer v kasinu v Bad Reichenhall včetně tříchodového menu a žetonů
  • 1 den u jezera Königssee včetně plavby po jezeře a uzeným pstruhem k obědu
  • 1 vstup do muzea Alte Saline v Bad Reichenhall

Cena od 519,- EUR za osobu

Rezervace na www.bglt.de http://www.berchtesgadener-land.com/en/fremdsprachen/cestina

Poslední aktualizace: 26.9.2016
Podzimní Berchtesgadensko: Požitek pro všechny smysly na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu