Loading...

Po stopách starých Keltů s Petrem Novotným

Tipy a novinky

PO STOPÁCH STARÝCH KELTŮ

S PETREM NOVOTNÝM

Odjezd z Prahy: 9.8.2013, příjezd do Prahy: 20.8.2013

Celkem 12 dní, 11 nocí

Cena: 17.900 Kč

V ceně je zahrnuto kompletní pojištění, 7x ubytování v kompletně vybavených apartmánech, trajekty, doprava autobusem s klimatizací a WC, služby průvodce, všechny vstupy a výlety, pojištění CK proti úpadku.

Příplatek: za jednolůžkový pokoj (na dotaz) – 2.200 Kč.

„… drsná země s jemnou whisky….“

Uděláme si výlet na smaragdový ostrov po stopách starých Keltů, jejichž hudbu a tance posléze přivezli irští emigranti do Ameriky, kde takto velmi výrazně přispěli ke vzniku bluegrassu i country music. Budeme putovat irskou krajinou po stopách keltských mystérií, projdeme se kvetoucími horskými vřesovišti, uvidíme dolmeny, hrobky, kamenné kruhy, opuštěné kláštery i tajemné keltské kříže, čnící z půdy dávných pohřebišť.

Otužilci se mohou vykoupat v chladivých vlnách Atlantského oceánu.

Ve stylové hospůdce si necháme načepovat irského Guinesse nebo si přiťukneme pravou irskou whisky a budeme přitom poslouchat živou muziku. Uděláme všechno pro to, abychom i mimo připravený program slyšeli hodně irské muziky a viděli jejich úžasné tance.

Aby nám přejezdy nepřipadaly dlouhé, uděláme si zastávky na zajímavých místech Anglie, prohlédneme si Londýn.

Ubytování bude v kompletně vybavených apartmánech - každý apartmán má tři oddělené dvoulůžkové ložnice. Apartmány jsou vytápěny, mají vlastní sociální zařízení a lze si v nich připravovat stravu. Rekreační areál se nachází na břehu zálivu Tralee, poblíž stejnojmenného městečka na západě Irska, v ideální poloze pro pořádání hvězdicovitých výletů.

Přesto si povšimněte, že tam budeme jen 7 nocí. V praxi to znamená, že celkem 4 noci při cestě tam a zpátky strávíme v autobuse a na trajektech. Toto mírné nepohodlí je daní za velkou vzdálenost a nízkou cenu zájezdu.

1. den

Odjezd v ranních hodinách z Prahy přes Rozvadov, průjezd Německem, Belgií a Francií, příjezd do Calais a noční přejezd trajektem do anglického Doveru.

2. den

Zastávka u megalitické památky Stonehenge. Celodenní prohlídka historického města Bath. (Muzeum římských lázní, katedrála Lucerna západu, muzeum Jane Austenové, procházka mezi nádhernými georgiánskými domy a parky z 18. století). Noční přejezd Walesem na trajekt do Irska.

3. den

Trajekt do Irska. Prohlídka tzv. irských Delf – Glendalough (údolí s posvátnými kláštery). Ubytování v Tralee.

4. den

Okruh podél poloostrova Dingle s nádhernými výhledy na pobřeží. Navštívíme prehistorické a raně křesťanské památky (např. Gallarova kaple z 9. století). Nejzápadnější mys Evropy.

5. den

Celodenní výlet na 200 m vysoké Moherské útesy a na Aranské ostrovy (kamenné pevnosti, megality a raně křesťanské památky). Zastávka v Limericku.

6. den

Vyhlídková okružní cesta Ring of Kerry (přírodní a historické zajímavosti). Návštěva stylové irské hospůdky.

7. den

Výlet na úpatí pohoří Macgillycuddys Reeks. Soutěska Gap of Dunloe. Projížďka lodičkami po jezerech u Killarney. Šlechtické sídlo Mucknoss.

8. den

Celodenní výlet k majestátním hradům Cashel a Caher, prohlídka městečka Killarney, zastávka v tradiční irské vesnici Adare.

9. den

Okruh podél jižního pobřeží Irska – šlechtické sídlo Bantry, botanická zahrada na ostrově Garnish, fakultativní výlet na tulení ostrovy.

10. den

Ráno odjezd z Tralee. Prohlídka centra irské metropole Dublinu a návštěva palírny irské whisky. Noční trajekt do Walesu.

11. den

Prohlídka Londýna. Procházka čtvrtí Westminster – Westminster Abbey, budovy parlamentu, Big Ben, Downing street č. 10, sídlo premiéra, Buckinghamský palác, Trafalgar Square s Národní galerií, čtvrť Soho – možnost ochutnání mezinárodních i místních specialit, projížďka lodí po Temži, náměstí Picadilly a Leicester, pro zájemce jízda metrem k londýnskému Toweru a slavnému mostu Tower Bridge. Trajekt do Francie.

12. den

Přejezd přes Francii, Belgii a SRN, návrat domů večer.

VÍCE INFORMACÍ (+ přihlášku) NAJDETE ZDE: http://cestovka.firma6p.cz

Pište na cestovka@firma6p.cz

Volejte 602 870 665

TĚŠÍM SE NA VÁS!
PETR NOVOTNÝ

Chcete si vyrazit s cestovní kanceláří 6P do LAS VEGAS, PO STOPÁCH STARÝCH KELTŮ do IRSKA, na DIVOKÝ ZÁPAD USA, do NASHVILLU, do MONGOLSKA či THAJSKA nebo za slevami do NEW YORKU? Hned teď se podívejte sem: http://cestovka.firma6p.cz

Cestovka 6P je na Facebooku. Tady: http://www.facebook.com/Cestovka.6P

Navštivte STRÁNKY FIRMY 6P, největší české umělecké agentury! http://www.firma6p.cz

Taky se můžete kouknout na stránky PETRA NOVOTNÉHO. http://www.petr-novotny.cz

Petr je taky na Facebooku: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001440859214

Poslední aktualizace: 10.9.2012
Po stopách starých Keltů s Petrem Novotným na mapě
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu