Loading...

Na Štěpána na Buchlově otevřená brána

Tipy a novinky

Hrad Buchlov patří mezi památky, které mají v zimě zavřeno, jedinou výjimkou je druhý svátek vánoční, 26. prosinec, kdy se brána hradu od 9.30 do 15.00 hodin návštěvníkům otevře.

A na co se v letošním roce mohou návštěvníci těšit? Ve výstavních prostorách hradu bude připravena výstava betlémů, která se každým rokem rozrůstá o nové exponáty. K vidění jsou zde betlémy z tradičních materiálů, jako je papír, keramika, dřevo, včelí vosk, cín a další. Nádvořím budou znít středověké koledy a každou celou hodinu bude k vidění malé divadelní představení „živý betlém“ s klaněním tří králů. Návštěvníky čeká i ochutnávka domácí zabijačky. Kdo by odolal vůni čerstvého ovaru, zabijačkové polévky, prejtu, tlačenky či domácím klobásám? K pití se bude podávat pravý vánoční punč, grog a čaj z buchlovské lípy a chybět nebude ani košt vín a medoviny. Pro dětské návštěvníky je připravena dětská dílnička, kde si mohou vytvořit jednoduché vánoční ozdoby jako upomínku na hrad Buchlov.

Pouze jedenkrát v roce se otevírá pro návštěvníky budova purkrabství, kde ve slavnostně vyzdobených prostorách mohou vidět, jak kdysi vypadaly Vánoce u posledních majitelů hradu, u hrabat Berchtoldů. Vůbec poprvé byla vánoční prohlídková trasa „Vánoce u Berchtoldů“ otevřena v roce 2012 a pro velký zájem návštěvníků, se otevření purkrabství na sv. Štěpána stalo tradicí.

Na svátek sv. Štěpána se hrad Buchlovstává již tradičním místem setkávání se přátel, známých a kamarádů, kteří si na tomto místě popřejí do nového roku a připijí hřejivým punčem, svařákem, medovinou nebo čajem z buchlovské lípy. Přidejte se k nim i vy.

Královský hrad Buchlov Vás zve k návštěvě. Zpříjemněte si sváteční chvíle jedinečnou akcí.

Poslední aktualizace: 13.12.2016
Na Štěpána na Buchlově otevřená brána na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu