Loading...

Na skok k Lužickým jezerům, aneb prodlužte si léto víkendem u vody

Tipy a novinky

Stýská se vašim dětem po letních radovánkách a vám zase po vůni přírody a odpočinku? Nečekejte do příštího léta a využijte posledních teplých dní k výletu do Lužické jezerní KRAJINY, kde sezóna ještě zdaleka nekončí.

Největší člověkem stvořená vodní krajina Evropy hned za humny

Pokud jste ještě neslyšeli o Lužické jezerní krajině, je nejvyšší čas to nyní napravit. Tam, kde se ještě donedávna na pomezí mezi Saskem a Braniborskem do země zarývala rypadla v honbě za hnědým uhlím, již nyní existuje zcela nový vodní svět. Zaplavováním někdejších těžebních jam tu vzniká největší člověkem vytvořená jezerní krajina Evropy. Dobrou zprávou pro nás Čechy je to, že od hranic se do Lužice dostaneme autem za něco málo přes hodinku cesty.

Prázdninový region láká i po sezóně

Od dob, kdy se v Lužici začala měsíční krajina měnit v zalesněnou oázu s dvacítkou jezer, již na březích vznikla kvalitní turistická infrastruktura od přístavišť s půjčovnami lodí, přes cyklostezky, až po hotely a rozlehlé prázdninové areály. Jedním z nich je i rodinný park v Großkoschenu u Senftenberského jezera. K dispozici je tu na 200 chatek, a aby toho nebylo málo, ubytovat se lze i ve zdejším pětihvězdičkovém kempu. O hosty, zejména pak ty malé, je tu postaráno i mimo hlavní sezónu, od Velikonoc až do konce října. Letošní teplé babí léto slibuje koupání i v těchto dnech. Pro všechny případy se ale děti i dospělí mohou těšit na řadu dalších aktivit.

Veškerý komfort pro rodiny s dětmi

Kromě volnočasového programu pro nejmenší, ať už to jsou animační programy nebo možnost zdolat lezeckou stěnu, zaručuje rodinám s dětmi veškerý komfort několik praktických vychytávek. Těmi jsou třeba bezbariérové přístupy na pláž, které potěší maminky s kočárky, nebo dětské sprchy a umývárny v kempu, kde si děti nemusejí stoupat na špičky.

Výlety na kole

Na sklonku léta jsou podmínky akorát stvořené pro objevování nových míst na kole. Pokud si do Lužické jezerní krajiny nepřivezete vlastní kola, nevadí. Půjčovny jsou tu na každém rohu a velké rekreační areály jako ten u Senftenberského jezera mají obvykle půjčovnu vlastní. Podél stovek kilometrů cyklostezek s kvalitním asfaltem se cyklisté mohou těšit na spoustu vyhlídek a míst vyzývajících k odpočinku, stejně tak jako na téměř přímořskou atmosféru zdejších přístavišť.

Užitečné odkazy

Rodinný rekreační areál u Senftenberského jezera: www.familienpark-see.de

Více informací o Lužické jezerní krajině, tipy na výlety a vyhledávač ubytování: www.lausitzerseenland.de

Další inspiraci pro objevování německé přírody najdete na www.germany.travel/enjoy

Poslední aktualizace: 14.9.2016
Na skok k Lužickým jezerům, aneb prodlužte si léto víkendem u vody na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu