Loading...

Lyžaři budou v centru Prahy hledat cestu na sjezdovku - Salcbursko je připravené na zimní sezónu

Tipy a novinky

V Salcbursku začal padat sníh již na podzim a sjezdovky jsou tak perfektně připravené na tuto sezónu. V Praze také napadne pravý alpský sníh a to 12. prosince u nákupního střediska „Arkády Pankrác“ na Aprés Ski párty. Všichni lyžaři budou mít možnost najít opravdový poklad v podobě týdenního pobytu v Salcbursku ve 4 hvězdičkovém hotelu s polopenzí a skipasem. Všichni soutěžící budou mít šanci v hromadě alpského sněhu najít jeden ze 6 pobytů v Salcbursku. Hledání bude probíhat za účasti hvězdného doprovodu v podobě zajímavých osobností jak z oblasti sportu, tak ze showbyznysu. Pobyty budou ve třech TOP regionech Salcburska - Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang, Hochkönig ve Ski amadé a Zell am See-Kaprun. Celá akce bude pod heslem, vždy a všude připraveni – vzhůru za sněhem!

Salcbursko – domov světových lyžařských hvězd

Skvělé lyžařské podmínky v Salcbursku jsou možná jedním z důvodů, proč odtud pocházejí jedni z nejúspěšnějších lyžařů Rakouska. Ze Salcburska pocházejí například Anna Fenninger a Marcel Hirscher, dva současní olympijští vítězové a držitelé světových pohárů. Kromě toho se v Salcbursku učila lyžovat i taková esa a legendy, jako je Hermann Maier nebo Michael Walchhofer. Ten dokonce v prosinci 2014 otevírá v Altenmarkt-Zauchensee nový tříhvězdičkový hotel a bude se zde osobně starat o komfort hostů.

www.salzburgerland.com

Lyžařský cirkus Saalbach Hinterglemm Leogang

Foto: Bekmen

Lyžařský cirkus Saalbach Hinterglemm Leogang patří k největším lyžařským areálům v Alpách. Návštěvníci zde mají k dispozici 200 kilometrů sjezdovek různých stupňů obtížnosti a 55 moderních lanovek či vleků – a to už rozbuší srdce všem milovníkům zimních sportů. Na své si přijdou freerideři, carvingoví nadšenci, snowboardisté ale i začínající malí lyžaři. Začátečníci zde naleznou 90 km nenáročných sjezdovek, kde si mohou procvičovat správnou techniku jízdy. Pro již pokročilé lyžaře se nabízí dalších 95 kilometrů sjezdovek středního stupně obtížnosti jako prostor pro senzační zalyžování. Na již lyžařské „profesionály“ čeká 15 kilometrů černých sjezdovek, různé snowparky, playground snow či boardercross a skicross.

www.saalbach.com

www.saalfelden-leogang.at

Hochkönig ve Ski amadé

Geocoaching, wellness, freestyle: Zimní sporty již dlouho nabízejí mnohem více než jen sjezd. Region Hochkönig v Salcbursku je Eldorádem jak pro vyznavače zimních sportů, tak pro ty, kdo přijíždějí za zážitky. Je postaráno o vše potřebné pro zábavu na sjezdovce, na běžeckých tratích a na sněhu vůbec. Najdete tu dobrodružství, odpočinek i romantiku. I kulinářsky je tento region mnohostranný. Ve vybraných chatách najdete nejen klasiku jako Käsespätzle či řízek, ale i veganské pokrmy. A dokonalý zimní den završí západ slunce při speciální nabídce Sundowner.

www.hochkoenig.at

Foto: Bekmen

Hochkönig, Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein a Großarltal těchto pět regionů dohromady propojených regionů tvoří největší lyžařskou oblast Rakouska. Horské chaty lákají na speciální kulinářské zážitky - na vybrané regionální pokrmy z domácích výrobků a na rakouská vína. Kromě toho, že jsou připraveny nové „SENzační“ atrakce pro všech pět smyslů, je samozřejmě i v sezóně 2014/2015 připraveno pro lyžaře a snowboardisty celkem 760 km sjezdovek, 270 lanovek a vleků a 260 lyžařských chat a horských restaurací.

www.skiamade.com

Zell am See-Kaprun

Zima v regionu Zell am See-Kaprun sahá od věčného ledu přes 3 000 metrů vysokých ledovců až po břehy zamrzlého Zellského jezera. V této kouzelné kulise má domov celá škála zimních sportů. Do třech rozmanitých lyžařských oblastí se 138 kilometry sjezdovek přijíždějí znalci, rodiny s dětmi a ti, kdo si chtějí užít jízdu. Ale i pro všechny, kdo hledají zážitky ve sněhu mimo sjezdovku, nabízí region mnoho různých sportovních aktivit: od lehkých běžkařských túr, pěších procházek a vycházek ve sněžnicích přes zimní krajinu zapadanou hlubokým sněhem, veselé vyjížďky na saních a freeride, až po lední sporty na přírodní ledové ploše Zellského jezera. Atraktivní akce a početné novinky se postarají o perfektní zimní zážitek.

Foto: Bekmen

www.zellamsee-kaprun.com

Poslední aktualizace: 25.11.2014
Lyžaři budou v centru Prahy hledat cestu na sjezdovku - Salcbursko je připravené na zimní sezónu na mapě
Autor: Bekmen
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Lyžaři budou v centru Prahy hledat cestu na sjezdovku - Salcbursko je připravené na zimní sezónu

Praha - OC Arkády Pankrác - Svět medúz
Praha - OC Arkády Pankrác - Svět medúz
Ostatní
Praha sa môže popýšiť od 15. novembra 2019 najväčším medúzáriom v Európe,…
0.2km
více »
Tři nejvyšší budovy v Praze
Tři nejvyšší budovy v Praze
Fotogalerie
                         Tři nejvyšší budovy v Praze uvidíte hezky pospolu, když vystoupíte na stanici metra Pankrác (Praha-Nusle) u OC Arkády Pankrác.City Tower (donedávna…
0.2km
více »
Procházka Prahou - Pankrác
Procházka Prahou - Pankrác
Tipy na výlet
Procházky Prahou nadchnou v každé roční době. Dají se spojit s návštěvou nákupní galerie i poznáním okouzlujících staveb starší i novodobé…
0.5km
více »
Navštivte nejstřeženější prostory v zemi!
Navštivte nejstřeženější prostory v zemi!
Tipy a novinky
Vydejte se na virtuální výlet do elektrárny a…
0.6km
více »
Sake v Česku aneb japonští producenti představují
Sake v Česku aneb japonští producenti představují
Tipy a novinky
Většinou nám slovo sake evokuje vůni dálek či rozkvetlých sakur. V…
0.6km
více »
Lyžaři měli v Praze první sníh ze Salcburska
Lyžaři měli v Praze první sníh ze Salcburska
Tipy a novinky
 Salcbursko, které je nejvíce oblíbené zejména u českých lyžařů, …
0.6km
více »
Praha pije víno
Praha pije víno
Tipy a novinky
Již 9. ročník festivalu autentických…
0.6km
více »
Pankrác
Pankrác
Městská část
Osada Krušina, prvně jmenovaná roku 1205, kdy kostel Sv.Pankráce i okolní…
0.7km
více »
HANIBAL CZECH OUTDOOR AWARDS 2020
HANIBAL CZECH OUTDOOR AWARDS 2020
Tipy a novinky
Rok se s rokem sešel a HANIBAL opět vybírá ty …
0.7km
více »
Festival delikátních chutí - jaro 2023
Festival delikátních chutí - jaro 2023
Tipy a novinky
Neděle jsme si oblíbili, naši návštěvníci také, tak proč u nich nezůstat. Sezonu food festivalů zahájíme tedy 19. …
0.7km
více »
zavřít reklamu