Loading...

Kde se ohřát v Libereckém kraji

Tipy a novinky

Léto už nám skončilo a tak pomalu, ale jistě je tu podzim. A i když jsme si poslední dny ještě mohli užívat posledního sluníčka, za chvilku tu máme období dešťů. A že u nás na Liberecku, to ten déšť má opravdu rád. V takové dny by jistě spousta z nás nejraději jen ležela v posteli s horkou čokoládou v ruce a sledovala oblíbený filmový maraton. My vám ale ukážeme, že i v takovém upršeném a studeném období pro vás máme spoustu tipu, kde se ohřát, když se počasí zrovna nevyvede! 

Jelikož je Liberec ideálním místem pro rodinnou dovolenou, nemůžeme vynechat zdejší svatou trojici-iQLandii, sousedící Centrum Babylon a DinoPark. IQLandia nabízí přes 400 interaktivních exponátů, které si děti mohou vyzkoušet. Jsou zde taktéž pravidelné programy, ať už v samotné iQLandii (například Hrající fontána, Ohnivé tornádo, Symfonie blesků), tak v iQPlanetáriu (Cesta časem, Úsvit kosmického věku, Kosmická odysea) i iQFablabu (Tvořivý workshop).

V prostorách Centra Babylon se nachází Aquapark, v rámci něhož se můžeme těšit na laser show pořádanou 3x denně; Lunapark, kde je možné si zahrát indoor adventure golf, projet se na řetízkovém kolotoči, svézt se na autodromu nebo si třeba zaskákat na trampolíně; nově otevřený Funpark určený pro aktivní zábavu dětí, kde si mohou procvičit a rozvinout pohybové dovednosti; nebo iQpark, který zpřístupňuje svět vědy a techniky.

Dinopark pak potěší všechny milovníky Jurského parku a jeho dávné historie. Celoročně otevřený krytý zábavní park, je možné nalézt ve 3 patrech nákupního centra Plaza. Malý průzkumníci mají možnost přiučit se zde něco o vývoji planety Země od Velkého třesku přes období vlády dinosaurů až do dnešních dnů.

Ani s dalším tipem nemusíme cestovat daleko. Abychom měli možnost navštívit typickou a vzácně dochovanou ukázku tradiční lidové architektury zavítáme do Pojizeří na Dlaskův statek v Dolánkách u Turnova, který je Národní kulturní památkou ČR. Jedná se o bývalou svobodnickou usedlost a rychtu postavenou v údolí řeky Jizery v roce 1716. Ve vnitřních prostorách statku se nacházejí pravidelně obměňované expozice zachycující život našich předků, jež jsou doplňované sezónními demonstracemi tkalcovských a předtkalcovských technik, spřádání lnu i vlny, ukázkou barvení látek a dalšími programy.

Pro praktický, ale stále zábavný zážitek se podíváme také do Zdislavy – sídla rodinné manufaktury Papyrea zaměřené na ruční výrobu papíru. Firma nabízí exkurze s vyprávěním o historii výroby, používaných materiálech (kterým je také třeba koňský trus) a zkrátka celkově o papíru. A kdo bude mít zájem, může se také zúčastnit skupinové kreativní dílny jak pro děti, tak pro dospělé.

A na závěr máme i něco pro nadšence umění! Vám doporučujeme navštívit Galerii Český ráj s obrazy pro každého, kde je možné si prohlédnout hodnotná díla známých mistrů i obrazy méně známých autorů; galerii Prostor 228 prezentující ceněné autory současné malířské scény nebo také jabloneckou městskou galerii MY zaměřenou na výstavy výtvarného umění spojené s regionální kulturní historií a místopisem.

Pro více tipů navštivte náš web www.liberecky-kraj.cz nebo se k nám připojte na sociálních sítích Facebook a Instagram pod jménem @regionliberec.

Poslední aktualizace: 8.11.2021
Kde se ohřát v Libereckém kraji na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Kde se ohřát v Libereckém kraji

Honest Guide aneb kluci z Prahy na výletě v horách
Honest Guide aneb kluci z Prahy na výletě v horách
Tipy a novinky
Opusťme města a vyrazme do hor! Tak zní heslo Kluků z Prahy, které možná…
0.1km
více »
Podzim v Jizerských horách
Podzim v Jizerských horách
Tipy a novinky
Podzim v Jizerských horách, to zní jako skvělý nápad! V létě i v …
0.3km
více »
Kde si užít velikonoční zvyky a tradice v Libereckém kraji?
Kde si užít velikonoční zvyky a tradice v Libereckém kraji?
Tipy a novinky
Začalo nám jaro a s ním se blíží i svátky Velikonoc – jedny z…
0.3km
více »
Liberec – Městské lázně Františka Josefa I.
Liberec – Městské lázně Františka Josefa I.
Dům, budova
Někdejší lázeňská budova právem patří mezi nejvýznamnější liberecké památkově chráněné objekty. Postavena byla v letech 1899 až 1902 z prostředků sp…
0.4km
více »
Liberec – galerie Lázně
Liberec – galerie Lázně
Muzeum
Označíme-li libereckou galerii Lázně za standardní oblastní galeri…
0.4km
více »
Městské lázně v Liberci
Městské lázně v Liberci
Dům, budova
V Liberci na křižovatce ulic Masarykovy a Vítězné se nachází budova městských lázní, dříve lázně Františka Josefa I., které jsou…
0.4km
více »
Kluci z Prahy na výletě v Jizerkách
Kluci z Prahy na výletě v Jizerkách
Tipy a novinky
Janek Rubeš a Honza Mikulka – pražská dvojka, kterou snad každý zná…
0.5km
více »
Kudy a jak nejlépe na Ještěd?
Kudy a jak nejlépe na Ještěd?
Tipy a novinky
Při návštěvě Libereckého kraje a Liberce málokdo vynechá výstup na…
0.5km
více »
Oblastní galerie Liberec
Oblastní galerie Liberec
Muzeum
Vážení přátelé Turistiky i turistiky,rád bych Vás pozval k návštěvě…
0.5km
více »
Technické muzeum v Liberci
Technické muzeum v Liberci
Muzeum
Technické muzeum Liberec je soukromé a bylo otevřeno 6. září 2014. Nachází…
0.5km
více »
zavřít reklamu