Loading...

Kasselský park Wilhelmshöhe se stal 38. německou památkou světového dědictví UNESCO

Tipy a novinky

Turistická země Německo je bohatší o jednu památku světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO: Kasselský park Wilhölmshöhe byl Evropskou komisí UNESCO vybrán mezi kulturní a přírodní světové perly jakožto jedinečný příklad stavebního umění z období absolutismu a jako největší evropský „horský“ park. K mnohým zajímavostem parku patří např. vodní hry, zámek Wilhelmshöhe, zřícenina Löwenburgu a také socha Herkula, která je symbolem města Kassel. Díky tomuto vyznamenání se v současnosti turistická země Německo může pyšnit již 38 památkami UNESCO.

V předešlém týdnu byly společně k lékopisu z kláštera Lorsch a bronzové desce nebeské oblohy z Nebry přiřazeny do společnosti dokumentů chráněných organizací UNESCO, které od roku 1992 UNESCO chrání před zničením a zapomenutím, další dva německé dokumenty. K těmto listinám přibyly po minulém týdnu tyto dva dokumenty: komunistický manifest a první svazek Kapitálu od Karla Marxe jakožto německo-nizozemský příspěvek, a také „Goldene Bulle“ (Zlatá bula) – z roku 1356 jako německo-rakouský příspěvek. Celkem má nyní Německo 17 zápisů na seznamu dokumentů chráněných organizací UNESCO.

S Kasselským parkem Wilhelmshöhe přibyla na seznamu světového dědictví UNESCO v Německu další velmi významná pamětihodnost. Světové dědictví dokumentů, stejně jako i světové kulturní a přírodní dědictví UNESCO jsou nedílnou a velmi důležitou součástí německého kulturního cestovního ruchu a přispívají značným podílem ke skvělé a atraktivní image turistické země Německo jakožto kulturní destinace,“ vysvětluje Petra Hedorfer, předsedkyně představenstva Německé turistické centrály (DZT). Turistická země Německo patří k velmi oblíbeným turistickým destinacím v Evropě a podle šetření IPK International z roku 2012 obsadila dokonce první příčku mezi evropskými kulturními destinacemi. Mezi 50 zeměmi světa, které byly porovnávány v šetření Anholt-GFK Roper Nation Brands Index, se Německo nachází v oblasti kultury na skvělém pátém místě.

Tematický rok DZT 2014: Světové dědictví UNESCO
Pod heslem „Světové dědictví UNESCO – udržitelný kulturní a přírodní cestovní ruch“ se bude Německá turistická centrála (DZT) tomuto tématu a všem německým památkám světového dědictví UNESCO věnovat po celý rok 2014 a přenese na ně díky tomu pozornost světových médií. „Světové dědictví UNESCO představuje velmi silný motiv pro kulturní cesty turistů a zároveň je také velmi silnou značkou kvality v cestovním ruchu,“ vysvětluje Petra Hedorfer. V rámci svých marketingových a dalších celosvětových aktivit spolupracuje DZT velmi úzce se spolkem památek UNESCO v Německu, stejně jako i s německou komisí pro UNESCO. Díky tomu mohou být kostely, kláštery, zahrady, historická centra měst, industriální památky a krajinné celky patřící k světovému kulturnímu a přírodnímu dědictví UNESCO představeny na webových stránkách www.germany.travel/unesco ve 12 jazycích a texty jsou obohaceny o 360º panoramatické fotografie, obrázky a videa. V rámci příprav na nadcházející tematický rok připravuje DZT také rozsáhlý moderní kulturní magazín zaměřený na tyto památky. Mimo to generuje DZT další příspěvky k tomuto tématu rovněž na sociálních médiích. Dále DZT vyslala v březnu 2013 na cestu po stopách památek UNESCO také známého blogera, Garyho Arndta, jehož blog „Everything Everywhere“ je dostupný na www.everything-everywhere.com.

O DZT
Německá turistická centrála (DZT) je německým národním úřadem cestovního ruchu s hlavním sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem. Z pověření Spolkového ministerstva hospodářství a technologie (BMWi) zastupuje Německo jako zemi cestovního ruchu a na základě rozhodnutí Německého spolkového sněmu je tímto ministerstvem podporována. DZT vyvíjí a komunikuje strategie a produkty, aby nadále budovala kladnou image německých turistických destinací v zahraničí a podporovala cestovní ruch do Německa. K tomu provozuje 30 zahraničních zas­toupení po celém světě. Bližší informace najdete v našem online tiskovém centru na www.germany.travel/presse.

Poslední aktualizace: 16.1.2023
Kasselský park Wilhelmshöhe se stal 38. německou památkou světového dědictví UNESCO na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Kasselský park Wilhelmshöhe se stal 38. německou památkou světového dědictví UNESCO

Letiště Kassel / Kassel-calden
Letiště Kassel / Kassel-calden
Letiště
Letiště Kassel-calden (KSF) spadá pod město Ka…
14.4km
více »
Turistická známka č. 70 - HANNOVERSCH MÜNDEN . TILLYSCHANZE . WESERBERGLAND
Turistická známka č. 70 - HANNOVERSCH MÜNDEN . TILLYSCHANZE . WESERBERGLAND
Turistická známka
16.8km
více »
Německo - Švédsko s Avií, Retro 95 I.část
Německo - Švédsko s Avií, Retro 95 I.část
Cestopisy
Od mé první služební cesty letadlem v business třídě a ná…
17.1km
více »
Německo – Belgie – Londýn - jižní Anglie. Retro ´99  1.část.
Německo – Belgie – Londýn - jižní Anglie. Retro ´99 1.část.
Cestopisy
Hannoveschmünden-Kassel-Soest-Gent-Bruggy-Dunkerque Při jedné …
17.6km
více »
Letiště Fritzlar
Letiště Fritzlar
Letiště
Letiště Fritzlar (FRZ) spadá pod město Fritzla…
25.1km
více »
Turistická známka č. 130 - BORNHAGEN - BURGRUINE HANSTEIN
Turistická známka č. 130 - BORNHAGEN - BURGRUINE HANSTEIN
Turistická známka
31.6km
více »
Arolsen
Arolsen
Město
Narodila se zde budoucí holandská kráálovna matka Emma. Město se…
34.3km
více »
Göttingen
Göttingen
Město
Göttingen je nádherné živé univerzitní historické město ležící v…
40.8km
více »
TOP 5 mimořádných turistických tras v Německu
TOP 5 mimořádných turistických tras v Německu
Tipy a novinky
Německo je turistická země. Nabízí nekonečné množství přírodních …
46.1km
více »
Plesseburg
Plesseburg
Hrad
Plesseburg je hrad u Eddigenhausenu nedaleko Göttingenu. Je častým výletn…
46.6km
více »
zavřít reklamu