Loading...

Hrad Buchlov je podle čtenářů iDNES.cz nejhezčí tuzemskou památkou

Tipy a novinky

BUCHLOV – Hrad Buchlov na Uherskohradišťsku je podle čtenářů internetového serveru iDNES.cz nejhezčí památkou České republiky. Celostátní hlasování vyhrál s obrovským náskokem, když získal 11 003 hlasů. Druhý v pořadí, zámek Český Krumlov, nasbíral 6 025 hlasů, třetí místo obsadil Chrám sv. Barbory v Kutné Hoře s 5 926 hlasy.

„Slíbil jsem, že když vyhrajeme, opečeme na hradě sele. Teď abych si založil velkochov prasat, protože těch příznivců je opravdu hodně. Všem děkuji," řekl s nadšením pro iDNES.cz kastelán hradu Rostislav Jošek. Předběžný termín oslavy buchlovského vítězství je stanoven na 4. června. "Oslavíme to, až bude tepleji. A určitě vymyslíme pro návštěvníky i nějaký poutavý program," slíbil Jošek.

Podle Dany Daňové, ředitelky Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, která se zabývá propagací regionu jako turisticky atraktivní lokality, je vítězství Buchlova dalším důkazem, že Zlínský kraj má návštěvníkům co nabídnout. „Tento úspěch propagaci Východní Moravy určitě pomůže. A hlavně pomůže samotnému Buchlovu, měl by se promítnout do zvýšení jeho návštěvnosti a zájmu o něj,“ nepochybuje.

Hrad Buchlov byl postavený ve 13. století jako strážný obranný hrad. Jeho dominantou je 35 metrů vysoká věž. Hrad nabízí nádherné výhledy na Slovácko a pohoří Chřiby.

Poslední aktualizace: 18.4.2011
Hrad Buchlov je podle čtenářů iDNES.cz nejhezčí tuzemskou památkou na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu