Loading...

Eden – ráj zábavy a poznání na Vysočině

Tipy a novinky

Z dříve chátrajícího statku Mitrovských v Bystřici nad Pernštejnem vyrostlo nové ekologické centrum, které je rájem interaktivní zábavy a poznání pro celou rodinu. Jen v EDENU zažijete poutavou cestu časem na lince minulost – přítomnost - budoucnost. Vše si přitom můžete osahat a vyzkoušet.

V horácké vesnici poznáte život našich předků a vyzkoušíte si nejrůznější lidová řemesla - staňte se na chvíli tkalcem, hrnčířem nebo truhlářem. Ukázky ze života a práce obyčejných lidí na Vysočině pak doplňuje Panské bydlení, které vám nabídne pohled do života šlechty. Klasický obrázek minulosti dokresluje i zvířecí farma, kde se děti seznámí se zvířátky. Na farmě můžete zakoupit třeba domácí vejce a po akčním výletu si pak doma můžete dopřát tu nejlepší omeletu. Nejdřív se ale vydejte na projížďku na koních, ať už po naší jízdárně nebo za krásami Vysočiny v okolí centra.

Lákavou atrakcí je náš pivovárek – pod značkou Mittrovsky vaříme vlastní pivo, které si můžete zkusit připravit i vy sami. Nebo si „umoštovat“ vlastní nápoj v přilehlé moštárně. Když pak uhasíte tu největší žízeň, je čas zabloudit do bylinkové lékárny. Všechny produky, které zde můžete zakoupit, jsou vyrobené z bylinek, které vyrostly v našich zahradách nebo v okolní přírodě. Jako v celém EDENU, i zde si můžete sami vyzkoušet, jak některé z našich produktů vznikají – můžete si třeba vyrobit vlastní mýdlo nebo připravit bylinkový čaj.

Prohlídce pak dominuje symbol budoucnosti - moderní stavba Ekopavilonu, kde se seznámíte s novými možnostmi úsporných ekologických řešení pro vaše bydlení, šetrných k naší planetě. Expozice je rozdělena tematicky podle přírodních živlů: země-oheň-voda-vzduch.

Pokud letos o prázdnínách hledáte možnosti aktivní zábavy pro celou rodinu, centrum EDEN je tím pravým místem pro vás. Kromě stálých atrakcí a možností na dvěře také klepou nejbližší víkendové gastronomické akce- Slavnosti brambor a Dožínky. Přijeďte a nebudete litovat! Více informací o našem centru najdete na webu www.centrumeden.cz.

Poslední aktualizace: 25.6.2015
Eden – ráj zábavy a poznání na Vysočině na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu