Loading...

Dominikánská republika: 400 km pláží a 21 Modrých vlajek

Tipy a novinky

Průzračné vody všech odstínů modré a stovky kilometrů písečného pobřeží, nad kterým se sklánějí kokosové palmy. Pláže Dominikánské republiky jsou rájem pro milovníky odpočinku pod karibskými paprsky i pro dobrodruhy hledající adrenalinové vzrušení.

Výjimečnost dominikánských pláží navíc potvrzuje celkem dvacet jedna „Modrých vlajek“.Tuto prestižní mezinárodní certifikaci uděluje každoročně Nadace pro vzdělávání v otázkách životního prostředí (FEE). Vybraná pláž musí splňovat přísné mezinárodní standardy na čistotu vody, ochranu životního prostředí, bezpečnost a kvalitu nabízených služeb.

Odpočinek v přepychu i aktivně

Bílé písečné pláže exotické oblasti Punta Cana – Bávaro lákají k romantickým procházkám i aktivnímu vyžití od parasailingu až po závody na člunech. Padesát tři kilometrů dlouhý pobřežní pás lemují hotely a restaurace všech cenových kategorií. Modrou vlajkou se v této oblasti může pochlubit pláž Arena Gorda (hotely Bahía Principe Bávaro, Iberostar, Barceló Punta Cana), Bávaro (hotely Paradisus Palma Real, Barceló), El Cortecito (Grand Palladium Bávaro Resort, Barceló Dominican Beach), Macao (hotel Hard Rock) nebo Cabeza de Toro (hotely Be Live a Natura Park).

V regionu La Romana – Bayahibe na jihovýchodním pobřeží vévodí Modrá vlajka pláži Dominicus, Nueva Romana (Bahía Príncipe) a Bayahibe (Dreams La Romana). Oblast nabízí mnoho dalších zajímavostí. Je zde k vidění např. Východní národní park, vesnička umělců Altos de Chavón s amfiteátrem, proslulá golfová hřiště v Casa de Campo či Jeskyně zázraků s malbami domorodých obyvatel.

Vyznavači vodních sportů si přijdou na své na severním pobřeží v oblasti Puerto Plata Cabarete. Modrá vlajka v tomto regionu plápolá na plážích Costa Dorada (hotely Be Live Marien, Iberostar) a Playa Dorada (Playa Dorada III a Blue Jack Tar).

Rajské ostrovy na dohled

Nedaleko La Romana/Bayahibe leží dva jedinečné ostrovy. Oba patří k oblíbeným výletním cílům, jsou totiž symbolem nejkrásnějších karibských pláží. Ostrov Saona je od pevniny vzdálený přibližně třicet minut jízdy na motorovém člunu a půl druhé hodiny na katamaránu či pirátské lodi. Při příjezdu na ostrov se před návštěvníky otevírá nezapomenutelný pohled na dlouhou osamocenou pláž s jemným bílým pískem. Na ostrově je možné relaxovat, opalovat se, tančit v rytmech bachaty a merengue a přitom si užívat přírodu v její panenské kráse. Ostrov a jeho okolí je domovem mnoha endemitů, roste zde celkem 572 rostlinných druhů, z nichž je 53 endemických a trvale zde hnízdí na 60 ptačích druhů. Na otevřeném moři je možné spatřit dovádějící delfíny.

Pokud jste propadli kouzlu šnorchlování, pak se určitě vydejte na výlet k ostrovu Catalina, který leží přímo naproti letovisku La Romana. Lodě většinou zakotví přímo nad korálovými útesy a tak se můžete vydat prozkoumat barevný podmořský svět. Na ostrově můžete navštívit i Centrum na ochranu a reprodukci želv, langust a dalších mořských živočichů.

Romantika na Samaná

Poloostrov Samaná v severovýchodní části Dominikánské republiky je už po mnoho let vyhledávanou destinací především mezi nezávislými cestovateli. Tropické pralesy, vodopády, jeskyně, národní parky, Hory, ostrůvky, malebné zátoky, romantické pláže, háje kokosových palem a endemické druhy zvířat a rostlin dělají z tohoto místa opravdový ráj. Modrou vlajkou se zde pyšní pláže Los Cayos, El Portillo a ostrov Cayo Levantado, na který se lze dostat pouze na člunu nebo katamaránu. Na tomto příjemném a poklidném místě můžete odpočívat, opalovat se, rybařit nebo se potápět. Ostrovní pláž figurovala i v reklamní kampani na známý rum. Za návštěvu rozhodně stojí také Playa Rincón, kterou již několikrát za sebou zařadil prestižní cestovatelský magazín Condé Nast Traveler mezi TOP 50 pláží světa. Od prosince do března je v Samanském zálivu možné pozorovat velryby hrbaté (keporkaky). V národním parku Los Haitises se můžete projet na člunu mezi mangrovníky a „mogotes“ (jedná se o kopcovité pahorky pokryté tropickou vegetací), které skrývají jeskyně s nástěnnými malbami původních indiánských obyvatel Taínos.

Vedle krásných pláží najdeme v Dominikánské republice také památky z koloniálních a viktoriánských dob, 19 národních parků, a dokonce i nejvýše a nejníže položené místo Karibiku. Více informací na: www.GoDominicanRepublic.cz

Poslední aktualizace: 13.7.2016
Dominikánská republika: 400 km pláží a 21 Modrých vlajek na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Dominikánská republika: 400 km pláží a 21 Modrých vlajek

JANTAROVÉ POBŘEŽÍ DOMINIKÁNSKÉ REPUBLIKY
JANTAROVÉ POBŘEŽÍ DOMINIKÁNSKÉ REPUBLIKY
Tipy a novinky
V minulém článku jsme vám přinesli tip na letní dovolenou v…
0.6km
více »
Za sluncem a romantikou do Dominikánské republiky
Za sluncem a romantikou do Dominikánské republiky
Tipy a novinky
Plánujete zásnuby, svatbu nebo líbánky a chcete alespoň jeden z t…
0.6km
více »
Nejstarší památky Nového světa a metropole merengue
Nejstarší památky Nového světa a metropole merengue
Tipy a novinky
Nejstarší památky Ameriky a malebné koloniální uličky, kde na každém kroku…
0.6km
více »
Orlí zátoka – jeden z posledních rájů na zemi
Orlí zátoka – jeden z posledních rájů na zemi
Tipy a novinky
Dominikánská republika je po celém světě proslulá nádhernými p…
0.6km
více »
S rodinou za sluncem do Dominikánské republiky
S rodinou za sluncem do Dominikánské republiky
Tipy a novinky
Plánujete letní dovolenou a přemýšlíte, kam vyrazit? Skvělou volb…
0.6km
více »
Santo Domingo
Santo Domingo
Hlavní město
Hlavni město a důležitý přístav Dominikánské republiky je Santo Domingo. …
33.6km
více »
Letiště Santo Domingo / Herrera
Letiště Santo Domingo / Herrera
Letiště
Letiště Herrera (HEX) spadá pod město Santo D…
36.1km
více »
Santo Domingo pevnost Ozama
Santo Domingo pevnost Ozama
Pevnost, opevnění
Jednou z dominant hlavního města Dominikánské republiky Santo Dominga je h…
40.9km
více »
Santo Domingo katedrála
Santo Domingo katedrála
Chrám
Katedrála Santa María la Menor nebo také de la Encarnación je prvním…
41.4km
více »
Santo Domingo Panteón de la Patria
Santo Domingo Panteón de la Patria
Památník
Panteón de la Patria v Santo Domingu je původně jezuitský klášter…
45km
více »
zavřít reklamu