Loading...

DOBRODRUŽSTVÍ VE SLOVINSKU – vzrušující, zábavné a nezapomenutelné

Tipy a novinky


Podívejte se na Slovinsko z jiné perspektivy - podívejte se na něj ze vzduchu nebo si ho dokonce můžete poslechnout, když budete sjíždět slovinskou řeku. Slovinsko nabízí zážitky, které změní vaši dovolenou na nezapomenutelnou životní událost.

Zábava na vodě – rafting, hydrospeed, canyoning, kajak a kánoe

Zažijte adrenalinové a vzrušující, ale bezpečné sjezdy na raftech. Slovinské řeky umožňují bezpečný rafting. Pro tento sport je nejvhodnější řeka Soča, jasně smaragdová řeka, která protéká malebným údolím. Adrenalinové sjezdy s průvodcem můžete podniknout i v horní části řeky Sáva, na řece Savinja v regionu Štajerska, na řece Kolpa v Bele Krajině a na řece Krka v oblasti Dolenjska.

Řeky Soča a Sáva jsou ideální také pro adrenalinový sport hydrospeed. Ten umožňuje přímý kontakt s vodou, protože mezi vámi a řekou je jen malý říční bob - plovák, který řídíte ploutvemi na nohou.

Pro sjíždění divokých nebo klidných řek a pro pádlování na jezerech a na moři si zde můžete zapůjčit kajak. Pádlování v kajaku na řekách Soča, Sáva, Savinja, Krka a Kolpa je vzrušující zážitek. Pro pádlování na klidnějších slovinských řekách, jezerech a moři si můžete vybrat i kánoe, protože umožňuje snadnou, rychlou a svižnou jízdu. Nejpopulárnější trasy pro kanoistiku vedou skrze Lublaňské močály a podél řeky Ljubljanica, od Žužemberka po řece Krka a po řece Mura. Kánoe si lze pronajmout také u jezer Bohinj, Velenje a Zbilje.

Canyoning je nejvíce adrenalinový vodní sport. Prozkoumáte úzké a nedostupné kaňony, sklouznete se po přírodních tobogánech, zdoláte vodopády, budete slaňovat a skákat do čistých tůní, někdy až deset nebo více metrů. Nejpopulárnějšími kaňony ve Slovinsku jsou Sušec a Kozjak.

Slovinsko ze vzduchu – paragliding

Chcete zkusit létat? Sleťte z jednoho ze slovinských vrcholů a s roztáhnutými křídly si vychutnejte nádherný výhled. Ve Slovinsku existuje několik paraglidingových škol a agentur, kde se můžete naučit základy létání ... nebo se jednoduše nechte připoutat k instruktorovi paraglidingu a obdivujte Slovinsko ze vzduchu, v bezpečí a v péči profesionála.

Adrenalinové a lanové parky

Zdolávání různých úzkých lávek, kymácejících se překážek a chození po laně je pro každého opravdovou výzvou. Adrenalinové parky v zeleném přírodním prostředí jsou skvělá zábava a báječný způsob, jak relaxovat. Otestujte své fyzické dovednosti a udržujte svou rovnováhu, postavte se strachu z výšek a nechte své tělo naplnit adrenalinem.

Zipline

Zipline nabízí adrenalinový sjezd po ocelových lanech, která vedou z jednoho konce Hory nebo údolí na druhý. V Bovci najdete hned dvě Zipline, v Planici se pak nachází velkolepá ziplinová trať, kde se proletíte přímo nad obřím skokanským můstkem Planica, největším lyžařským skokanským můstkem na světě. Kromě vzrušujícího sjezdu po ocelových lanech si navždy budete také pamatovat nezapomenutelný a dech beroucí panoramatický výhled do údolí a okolních hor.

Speleologie, průzkumy jeskyní

Ve Slovinsku existuje dlouhá tradice speleologie, neboť má tato země velmi rozsáhlý podzemní svět, zejména v oblasti Krasu. Každý rok objevují speleologové ve Slovinsku nové jeskyně; zatím jich objevili přes 12 tisíc, ale jen něco málo přes dvacet z nich je otevřeno návštěvníkům.

Sportovní lezení

Ve Slovinsku je mnoho přírodních lezeckých stěn a terénů, takže sportovní lezení je zde velmi populární. Slovinsko je horolezeckým rájem, který navštěvují nejlepší horolezci na světě i úplní začátečníci. Objevte přírodní stěny ukryté v lese v regionu Štajerska, na hřebenech Krasu nebo na okraji Alp. Lezte výš a výš!

Další informace naleznete na www.slovenia.info.

Poslední aktualizace: 27.6.2018
DOBRODRUŽSTVÍ VE SLOVINSKU – vzrušující, zábavné a nezapomenutelné na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí DOBRODRUŽSTVÍ VE SLOVINSKU – vzrušující, zábavné a nezapomenutelné

Prozkoumejte zelené Slovinsko na kole
Prozkoumejte zelené Slovinsko na kole
Tipy a novinky
Slovinsko je drahocenným klenotem ležícím v srdci Evropy na křižo…
0.4km
více »
Slovinsko - zn.: parkování
Slovinsko - zn.: parkování
Rady a tipy
Jediné placené parkoviště u památek jsme využili u vodopádů Savica, kde stálo parkování 3 eura (i tam se ale dalo na několika místech zaparkovat před placeným parkovištěm) a u…
0.4km
více »
Slovinsko - Koper, Piran, Portorož, Triglav
Slovinsko - Koper, Piran, Portorož, Triglav
Cestopisy
Cestovní deník - Slovinsko Slovinsko srdce Alp a laguna Jadranského moře…
0.4km
více »
Slovinci se chystají na letošní turistickou sezonu
Slovinci se chystají na letošní turistickou sezonu
Ostatní
Slovinská republika je země snadno odevšad dosažitelná. I Slovinc…
14.3km
více »
Šempeter - římská nekropole
Šempeter - římská nekropole
Lapidárium
Vesnice Šempeter leží v Savinjském údolí při hlavní silnici Lublaň – Celje. Přes Šempeter vedla ve starověku římská silnice z…
14.8km
více »
Jarní Slovinsko 2014
Jarní Slovinsko 2014
Cestopisy
Červen 2014 a moje první cesta do Slovinska. Vybrala jsem si zájezd s CK…
17.2km
více »
Hrad Bogenšperk
Hrad Bogenšperk
Hrad
Hrad Bogenšperk se nachází v obci Smartno pri Litiji ve středním…
17.9km
více »
Jama Pekel
Jama Pekel
Jeskyně
Jeskyně se nachází v Krasové oblasti Ponikva ve…
18.7km
více »
Výlet do Jamy Pekel a na Stari Grad
Výlet do Jamy Pekel a na Stari Grad
Tipy na výlet
Jedeme do navštívit jednu méně známou, ale o to kouzelnější slovinskou…
18.7km
více »
Celje
Celje
Město
Celje, rozkládající se podél břehů řeky Savinja, je třetí největší slovinské město. Na jeho území, jež zaujímá rozlohu 24 km², žije…
22km
více »
zavřít reklamu