Loading...

Co takhle si udělat výlet na přenádhernou Maltu?

Tipy a novinky

Celé maltské ostrovy vydaly prohlášení, že umožní vstup do jejich země očkovaným, ale i neočkovaným turistům. Je skvělé, že všechny skupiny mají možnost zařadit na svůj seznam navštěvovaných krajů i tento zajímavý bod. Důležité je, abyste si před rezervací prostudovali veškerá opatření, a to platné jak u nás, tak právě na Maltě. Chceme přeci, aby vše proběhlo hladce, bez vedlejších problémů a aby Vaším středem zájmu byl pouze klid, dovolenková atmosféra a chutné drinky.

Rozhodně se nemusíte bát o to, jak se na Maltu dostanete. K dispozici budete mít hned osmnáct aerolinek, a to včetně Air Malta. „Letos v létě bude na Maltu létat 18 leteckých společností, přičemž čtyři z nich budou novými provozovateli,“ oznámil ministr Bartolo. „Letecké společnosti jsou„ plícemi “odvětví cestovního ruchu a nelze na ně zapomenout.“ V provozu budou kromě letadel i výletní lodě navštěvující hned 34 přístavů, díky čemuž budete moci navštívit i město, které je památkou světového dědictví UNESCO: Valettu. Výlet může začít, stačí si rezervovat let!

Rozhodně stojí za to vybrat si místo, které Vás uchvátí na první dobrou a Vaše dovolená se tak promění v dokonalou odměnu plnou odpočinku, výletů a nových zážitků vyplňujících mezery za posledních několik měsíců. Jestliže hledáte evropskou destinaci, kde o sluníčko opravdu není nouze, protože díky středomořskému podnebí zde svítí více než 300 dní v roce, je menší souostroví Malta v předních příčkách výběru. Nachází se pouze několik desítek kilometrů jižně od Sicílie a nabízí kvanta výjimečných lokalit k prozkoumání. Nemusíte se o nic bát, protože i kdyby náhodou něco, tak tento stát se může chlubit systémem zdravotní péče na vysoké úrovni, takže nepřijdete o standard, který znáte z domu. Je tak velmi moderní zemí, která je například zařazena i na tzv. Rainbow Europe seznamu, díky tomu, že je zde plně vítaná i skupina LGBT+ a jsou tu dodržovány veškerá lidský práva a možnosti. Je to ostrov, který vítá všechny!

Velkou výhodou taktéž je, že na Maltě jste prakticky za chvíli. Co se týče letů přímo z našeho hlavního města Prahy, tak za cca dvě a půl hodiny můžete být na dovolené. Při cestování v noci Vás může překvapit, že celý ostrov je krásně osvícený a světlo Vás provází napříč vesničkami a městy. Ráno se vzbudíte do slunečného dne, nadechnete se svěžího mořského vzduchu a najednou si vzpomenete, že se nacházíte v jedné z nejznámějších potápěčských oblastí a plán na celý den je jasný!

Sezona na Maltě začíná již v červnu, a proto můžete vyrazit již na počátku léta. Jestli upřednostňujete teplejší počasí, doporučujeme cestovat během letních prázdnin, protože to jsou moře a ovzduší nejteplejší. Hlavně nezapomeňte sluneční brýle! Budou se hodit na pláži, až budete chytat bronz. Celé pobřeží od Modré laguny až po Golden Bay je poseto desítkami pláží vhodnými ke koupání a sportu. Velmi rádi bychom Vám doporučili tyto dvě zmíněné, a ještě Paradise Bay, ale vybrat si z nejlepších pláží můžete sami.

Malta jako budoucí turistické centrum nabízí nejnavštěvovanější památky jako na dlani. Všechny oblíbené oblasti jsou prakticky vedle sebe, a to Valetta, Floriana a tři opevněná města Birgu, Senglea a Cospicua. Víte, co je na tom nejlepší? Můžete vše projít pěšky! Pokud by se Vám nechtělo, tak můžete využít Go2Car, Bolt do 30 €, nebo si auto půjčit. Všude zaplatíte eurem, na většině místech bezkontaktně! Jednochodové plážové občerstvení, jako jsou hamburgery, pizzy a různé druhy těstovin, Vás bude stát od 10 do 15 eur, zatímco správné tříchodové jídlo pro dva v restauraci středního rozsahu může činit 60 až 80 eur.

Čtyřdenní pobyt ve tří nebo čtyřhvězdičkovém hotelu v nejpopulárnějších oblastech se bude pohybovat mezi 60 a 85 eury za noc, zatímco pětihvězdičkové hotely začínají kolem 120 eur za noc. Kromě toho můžete požádat o bony na doplňkové akce, které lze utratit přímo v hotelu podle vašeho výběru; pohybují se mezi 100 až 200 eur na osobu, v závislosti na počtu hvězdiček hotelu. Kompletní nabídku najdete zde.

Opatření COVID-19

Malta přijímá certifikát EU Digital COVID. Vzhledem k tomu, že pravidla COVID jsou dynamická a často se mění, nezapomeňte před cestou zkontrolovat nejnovější informace na www.visitmalta.com/en/info/new-covid-19-updates.

Země navíc koronavirovou krizi zvládá způsobem, který ocenila i Světová zdravotnická organizace. Je to jedna z nejvíce proočkovaných zemí, a to z 80 % u dospělých jedinců, díky čemuž denně dosahují nejnižších počtů nově nakažených pacientů v roce 2021

Malta je od 19.7. zařazena mezi země s vysokým rizikem nákazy (světle červená). Nově vpustí i osoby, které se prokáží PCR testem, ty ale musí podstoupit 14-denní karanténu. Karanténa bude povinná v hotelech určených autoritami a na vlastní náklady. Osoby, které nemohou podstoupit očkování ze zdravotních důvodů musí mít test PCR do 72 h. Děti a mládež: do 5 let mohou cestovat s očkovanými rodiči bez omezení, tj. bez testů,  od 5-11 let musí mít PCR test do 72h, od 12 let a více musí mít očkovací certifikát. Sicílie od 16.7. požaduje po cestujících z Malty test PCR. Veškeré aktuality zde.

>> Dozvědět se více o výletech a možnostech cestování na Maltu.

Poslední aktualizace: 24.8.2021
Co takhle si udělat výlet na přenádhernou Maltu? na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Co takhle si udělat výlet na přenádhernou Maltu?

Kouzelná místa na Maltě – srdci Středomoří, která vám zvýší tepovou frekvenci
Kouzelná místa na Maltě – srdci Středomoří, která vám zvýší tepovou frekvenci
Tipy a novinky
 Pravěké svatyně, velkolepé chrámy a výstavné paláce, to je jen č…
0.5km
více »
ostrov Malta, Gozo a Comino
ostrov Malta, Gozo a Comino
Fotogalerie
2.3km
více »
Malta - Mosta Dome
Malta - Mosta Dome
Chrám
Mosta Dome je katedrála Nanebevzetí Panny Marie v maltském městě Mosta. Je to…
4.8km
více »
Malta - Red Tower (st. Agatha Tower)
Malta - Red Tower (st. Agatha Tower)
Tvrz
V průběhu 17. a 18. století bylo třeba chránit pobřeží Malty před …
5.1km
více »
Malta - Mdina
Malta - Mdina
Pevnost, opevnění
Mdina - bývalé hlavní město MaltyToto město určitě při návštěvě Ma…
6.4km
více »
Malta - katakomby sv. Pavla v Ir-Rabat
Malta - katakomby sv. Pavla v Ir-Rabat
Hřbitov
Malta - katakomby svatého Pavla v Ir-Raba…
6.7km
více »
Malta na kole i pěšky.
Malta na kole i pěšky.
Ostrov
Ostrov Malta láká k návštěvě turisty z celého světa především svými…
8.4km
více »
Veřejná doprava na Maltě
Veřejná doprava na Maltě
Rady a tipy
Pokud chcete cestovat po ostrově Malta, máte možnost půjčit si třeba auto…
11.1km
více »
Trix Ix-Xatt
Trix Ix-Xatt
Ulice
Trix Ix-Xatt je přímořská promenáda v maltské Sliemě. Nachází se zde…
11.5km
více »
Sliema
Sliema
Tipy na výlet
Malta je velmi malý ostrov, dá se říct, že do kteréhokoliv soused…
11.6km
více »
zavřít reklamu