Loading...

České filmy se v listopadu představí v německé Chotěbuzi

Tipy a novinky

Ve dnech 8. až 12. listopadu 2016 hostí Chotěbuz v sousedním Německu 26. ročník festivalu věnovanému východoevropskému filmu. Organizátoři braniborského festivalu se na české scéně představili již letos v létě v Karlových Varech. Výsledkem je účast několika českých filmů na německém festivalu.

Mnichov, žluté trabanty i seriál

Česká kinematografie má na letošním ročníku filmového festivalu v Chotěbuzi hned několik zástupců. Jsou jimi například film Ztraceni v Mnichově, nebo dokumentární snímek Trabantem do posledního dechu. Mladí čeští filmaři budou mít možnost představit svou tvorbu v soutěži U18, kde se utkají snímky filmařských nadějí do 18 let. Ve smíšené kategorii „Spektrum“ pak bude zastoupena česká adaptace norského krimiseriálu Mamon.

Hledání stop: německo-česko-polské dějiny v proměnách

Hlavním tématem letošního ročníku je putování po stopách společné německo-česko-polské historie. Důraz je přitom kladen na různé zkušenosti z období poválečného odsunu. Toto období mezinárodnímu publiku připomenou nejen klasická díla československé a české kinematografie, ale také dokumentární snímky současné filmové generace z Čech a Polska. Po každé projekci budou mít návštěvníci možnost diskuse přímo s tvůrci filmů.

Motivující ocenění

Na festivalu v Chotěbuzi se představí jak celovečerní filmy, tak i krátkometrážní snímky. Zařazeny jsou vedle již zmíněné mládežnické sekce a smíšené kategorie Spektrum i kategorie Fokus či Heimat (Domov). Ceny včetně finančních odměn poskytli festivalu různí sponzoři. Hlavní cenu ve výši 25 000 Euro si odnesou tvůrci nejlepšího celovečerního snímku.

Užitečné odkazy

Program 26. ročníku filmového festivalu v Chotěbuzi: www.filmfestivalcottbus.de/

Kdo by rád zažil atmosféru zahraničního filmového festivalu s českou účastí, tomu by neměla uniknout možnost využít podzimní a zimní nabídky ubytování nejen v Chotěbuzi, ale i v dalších lokalitách spolkové země Braniborsko. Už za 65 Eur tu seženete dvoulůžkový pokoj se snídaní a návštěvu festivalu tak lze výhodně zkombinovat třeba s relaxačním pobytem v pohádkovém Spreewaldu.

Podzim a zima v Braniborsku: www.reiseland-brandenburg.de/angebote/winterliches-brandenburg.html

Další inspiraci pro cesty do Německa hledejte na www.germany.travel.

Poslední aktualizace: 3.11.2016
České filmy se v listopadu představí v německé Chotěbuzi na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu