Loading...

Budete trávit dovolenou v ČR, nebo na Slovensku? A myslíte i na to nejhorší?

Tipy a novinky

Situace s COVID-19 zmařila nejednu dovolenou v zahraničí. Ale co se dá dělat. Vždyť i Česká republika a Slovensko nabízí spoustu krásných míst, kde si můžete užít skvělou dovolenou. Myslíte však i na řešení problémů, které mohou nastat a celou dovolenou zkazit? Buďte připraveni na vše, i když si nechystáte zrovna k moři.

Pokud jste někdy trávili dovolenou v zahraničí, věříme, že jste nezapomněli na cestovní pojištění, to totiž pokrývá veškerá rizika, která mohou nastat. Nejrůznější problémy v zahraničí se totiž umí pekelně prodražit a zkomplikovat tak celý pobyt. Je však obecně známo, že pokud se Češi rozhodnou pro dovolenou u nás nebo na Slovensku, cestovní pojištění neřeší. A to je zásadní chyba. Pojďme se tedy podívat na to, jak co nejlépe pohlídat všemožná rizika a užít si tak pohodovou dovolenou.

Úraz nebo nehoda na Slovensku se může vyšplhat do statisíců

Může za to nejspíš naše spjatá historie, ale obrovské množství Čechů si myslí, že cestovní pojištění na Slovensku jednoduše nepotřebuje. Zvláště pak v případě, kdy tráví dovolenou u hraničních měst a na Slovensko se vydává na menší výlety a vyjížďky. Vždyť stačí evropský zdravotní průkaz… bohužel, pravda je jiná. A to především tehdy, kdy se chystáte na aktivní dovolenou. Například horskou službu při turistice, odvoz vrtulníkem nebo vyproštění hasičů si budete muset uhradit sami. Proto raději nic neriskujte a pojistěte se stejně, jako byste se chystali na dovolenou kamkoliv jinam za hranice naší republiky. Cestovní pojištění Allianz platí v rámci celé České republiky + 50 km od hranic, takže lehce pokryjete i výlety kousek za hranice.

Letos frčí dovolená na kole. O to víc bude úrazů a nejrůznějších šlamastyk…

Prodejny horských kol letos praskají ve švech. Češi si totiž čím dál tím víc oblibují tzv. cyklodovolené, a letos zájem o tento typ rekreace výrazně stoupá. Ale právě dovolená na kole může přinést spoustu problémů, proto pojišťovna Allianz přišla s unikátním produktem Cyklosistence, v rámci kterého se o vás postará v případě poruchy, nehody, vybití baterie, ale i odcizení kola, elektrokola, tříkolky i tandemu. Pokud se vám tedy něco takové přihodí, pojišťovna se postará o opravu, odvoz do servisu i zapůjčení náhradního kola. I zde opět platí, že asistence pokrývá celou Českou republiku a 50 km od jejích hranic.

Potřebujete se během dovolené poradit s lékařem, ale zrovna žádný není po ruce?

Alergická reakce, střevní problémy, nebo se jen prostě necítíte úplně v pořádku? Něco takového nemusí být zrovna případem pro přivolání záchranné služby. Ale kdo by si chtěl kazit dovolenou? Jednou z možností je vyhledat praktického lékaře v okolí, zde vás ale může omezovat vzdálenost nebo otevírací doba, například o víkendu. A co kdybychom vám řekli, že můžete využít NON-STOP telefonní linku nebo online chat s lékařem, který s vámi váš problém prodiskutuje, poradí a v případě elektronického online chatu předepíše e-recept na potřebné léky? Ano, i to už je v dnešní digitální době možné.

Víte, co se děje u vás doma, když tam zrovna nejste?

Vy si v klidu užíváte dovolenou… ale víte, co se děje u vás doma? Taková havárie vody, nebo poruchy na elektřině mohou napáchat nemalé škody. Abyste nemuseli trnout strachy, jestli je u vás doma vše v pořádku, stačí nechat klíče u sousedů nebo příbuzných. A v případě, že k nějakému problému opravdu dojde, pojišťovna se postará o nápravu. Vy si v klidu cestujte.

Cestujete autem? Porucha, nehoda nebo odcizení vás nezastaví…

Rozhodně vás nechceme strašit, ale bohužel i takové případy mohou nastat. Porucha, nehoda nebo odcizení vozu patří mezi nepříjemné, ale stále časté případy. Auto asistence vám podle vašich potřeb zajistí opravu, vyproštění, odtah, ale především náhradní dopravu do cílové destinace nebo pronájem náhradního vozidla včetně jeho přistavení.

Přejeme vám, ať se vám nic výše uvedeného nestane a vy si tak můžete užít krásnou dovolenou, pro všechny případy však myslete i na nejhorší a sjednejte si cestovní pojištění i v rámci dovolené v České republice nebo na Slovensku.

Poslední aktualizace: 15.7.2020
Budete trávit dovolenou v ČR, nebo na Slovensku? A myslíte i na to nejhorší? na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Budete trávit dovolenou v ČR, nebo na Slovensku? A myslíte i na to nejhorší?

Veľký Choč - nejvyšší vrchol Chočských vrchů
Veľký Choč - nejvyšší vrchol Chočských vrchů
Tipy na výlet
Tentokrát nás kroky zavedou na Slovensko. Přesněji do Chočských vrchů,…
0.2km
více »
Výlet na Velký Choč
Výlet na Velký Choč
Hora
Na Velký Choč, nejvýraznější vrchol Chočských vrchů, jsme se vydali z…
0.2km
více »
Výstup na Veľký Choč
Výstup na Veľký Choč
Tipy na výlet
Na Veľký Choč (1.608 m n. m.) se dá vystoupat z Vyšného Kubína, Jasanové,…
0.2km
více »
Veľký Choč
Veľký Choč
Vrchol
Veľký Choč (1 611  m n. m) – nejvyšší vrchol Chočských vrchů. V rámci toh…
0.3km
více »
Poznáváme Slovensko – 22. den: Chočské vrchy – cca 10 km dlouhý výlet s převýšením 1000 m: Valaská Dubová - Stredná Poľana - Velký Choč - Valaská Dubová (kostel sv. Michala Archanděla a Jánošíkova krčma)
Poznáváme Slovensko – 22. den: Chočské vrchy – cca 10 km dlouhý výlet s převýšením 1000 m: Valaská Dubová - Stredná Poľana - Velký Choč - Valaská Dubová (kostel sv. Michala Archanděla a Jánošíkova krčma)
Cestopisy
Úterý 8. 8. 2023 Dnes jsem spala dobře. Budíme se v půl osmé, venku svítí sluníčko. To už tu dlouho nebylo. Není sice úplně jasno, ale je hezky.…
0.3km
více »
Velký Choč
Velký Choč
Vrchol
Nejvyšší vrchol Chočských vrchů, výrazně se zvedající nad…
0.7km
více »
Malý Choč
Malý Choč
Vrchol
Malý Choč,(1464,9 m n. m.) – druhý nejvyšší vrchol Chočských vrchů i jeji…
0.7km
více »
Chočské vrchy
Chočské vrchy
Pohoří
Oblast nacházející se na východ od rychlostní komunikace ve smě…
0.7km
více »
(Pod)zimní Veľký Choč 25.-26.10.2014
(Pod)zimní Veľký Choč 25.-26.10.2014
Cestopisy
Po ne příliš dlouhé době přidávám další článek z přespání na horách. Tentokrát jsme s bratrem vyrazili na oblíbený Veľký Choč. Dlouho váháme, kam př…
1.1km
více »
Slovensko – Chočské vrchy (1): Veľký Choč
Slovensko – Chočské vrchy (1): Veľký Choč
Pohoří
Slovensko – Chočské vrchy (1): Veľký Choč (10/2015) Na přelomu zá…
1.3km
více »
zavřít reklamu