Loading...

Bořek na cestách

Tipy a novinky

Projekt na podporu cestovního ruchu města Slaný a okolí.

Dovolte nám prosím, abychom vám blíže představili nový projekt Infocentra Pod Velvarskou branou ve Slaném. V roce 2007 vydal slánský antikvariátník pan Roman Kabátek knihu autora Libora Dobnera „Bořek, kluk ze znaku“. Dobner zpracoval známé slánské pověsti do podoby pohádek pro děti, které vypráví hlavní postava, Bořek, kluk vyobrazený ve slánském městském znaku. Knížku si oblíbily děti ze slánských školek a škol a my bychom ji nyní rádi vyslali dál do světa, aby dělala radost nejenom slánským dětem. Proto jsme vytvořili sociální offline hru „Bořek na cestách“. Do informačních center a knihoven po celé ČR posíláme jednotlivé knihy, které jsou zde uloženy jakoby v jakémsi přístavu. Zde si knihu může kdokoli vyzvednout, přečíst si ji a buď jí opět donést zpátky do výchozího místa, předat ji svému známému, nebo ji převést do jiného města a zde opět uložit v informačním centru nebo v knihovně. Nám pošle dle návodu v každé knize informační sms nebo e-mail o poloze knihy a obratem je mu od nás zaslán přístupový kód na stránky projektu „Bořek na cestách“. Na stránkách si vyzvedne tzv. „dárečkový kód“, za který může u nás v infocentru získat unikátní „bořkovskou turistickou vizitku“ (koupit si jí nemůže) a další odměny. Cílem hry je, aby kniha „Bořek, kluk ze znaku“ putovala po co nejvíce místech a co nejvíce čtenářích a následně je také přilákala na výlet k nám do Slaného.

Milý účastníku projektu „Bořek na cestách“,
právě se ti dostala do ruky kniha, která putuje od místa k místu po celé České republice od 1. 5. 2013. Vymysleli si to lidi z Infocentra Pod Velvarskou branou ve Slaném (Slaný město slánek).

Pokud se i ty chceš zapojit to této off-line hry, prosíme tě, udělej následující:
1. Co nejdříve pošli zprávu na telefonní číslo 728 842 924 nebo na email info@boreknacestach.cz o tom, kde jsi knihu získal (město, obec) a kam knihu povezeš (město, obec)
2. Nezapomeň připojit svoje jméno
3. Opsat kód z knihy (desetimístný)
4. Tvar pro SMS bude vypadat takto:
jméno mezera kde jsi knihu získal mezera kam knihu odvezeš mezera kód knihy (příklad tedy: novak praha beroun sla2740101)
5. Od nás ti přijde SMS s přihlašovacím kódem, který můžeš použít na webových stránkách www.boreknacestach.cz. Tam se dozvíš více.
6. Knihu si teď můžeš přečíst (prohlížet si jí, komentovat na webu apod.). Do knihy se na památku podepiš a pak jí pošli dál…

…do infocentra nebo knihovny v obci, městě, kde se nacházíš (požádej je, aby dali razítko do knihy), ale můžeš ji také předat kamarádovi, aby knihu nechal putovat dál…

Poslední aktualizace: 10.5.2013
Bořek na cestách na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu