Loading...

Black KVAK a Jakub Zahradníček na Flédě

Tipy a novinky

25. 2. 2010 od 16:00 proběhne v klubu Fléda v Brně akce nazvaná Black KVAK, zaměřená především na východoafrickou Keňu z různých úhlů a perspektiv pohledu. Organizátory akce jsou absolventský klub Vídeňáků a Koněváků (KVAK), Gymnázium, Brno, Vídeňská 47 a absolvent gymnázia Jakub Zahradníček, dnes nezávislý novinář dlouhodobě žijící právě v Keni. Akci tvoří dva zásadní bloky – VIP odpoledne pro zvané hosty a média trvající od 16:00 do 19:00 a večerní africká párty přístupná veřejnosti.

VIP odpoledne:

Účastníky jsou cestovatelé, novináři, podnikatelé a politikové, stejně jako lidé se zájmem o Afriku nebo pracovníci neziskových organizací působících v Keni. Zúčastní se například moderátorka Lejla Abbasová, cestovatel Jirka Kolbaba nebo bývalý brněnský primátor Petr Duchoň.

Zahájením odpoledne bude promítání dokumentu Jakuba Zahradníčka o dětech ulice v Nairobi „Ze smetiště na univerzitu“ za exkluzivní účasti hlavního hrdiny filmu, keňana Bensona Alumbasiho.

V premiéře dále promítneme krátký film „Daktari, rafiki!“ (Doktoři, přátelé) o česko-rumunském týmu veterinářů, kteří očkují na keňském severu zvířata proti vzteklině. Následovat bude přednáška šéfa projektu Dr. Davida Modrého.

S prezentací aktivit své nadace Asante Kenya vystoupí moderátorka Lejla Abbasová.

Samburu
Samburu  •  Foto: pilnas

Součástí odpoledne bude rovněž vernisáž fotografické výstavy portrétů „Tváře Keni“, jejíž autorem je Jakub Zahradníček. Výstava bude poté celý měsíc k vidění v Domu pánů z Lipé.

Partnery akce jsou:

Do-point, Turistika.cz (www.turistika.cz), Lidé a země, Asante Kenya (www.asantekenya.org)

Poslední aktualizace: 22.2.2010
Black KVAK a Jakub Zahradníček na Flédě na mapě
Autor: pilnas
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu